Z tej sumy sa vám zatočí hlava! Koľko zarába Christián Jaroš v Rusku?

Pre bežného smrteľníka šialené peniaze! Slovenský hokejista Christián Jaroš spojil svoju kariéru už druhú sezónu v rade s ruskou KHL, ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Pre bežného smrteľníka šialené peniaze! Slovenský hokejista Christián Jaroš spojil svoju kariéru už druhú sezónu v rade s ruskou KHL, kde si príde na poriadny balík.

FOTOGALÉRIA: Christián Jaroš

Rodák z Košíc patrí medzi enklávu slovenských hokejistov, ktorí sa napriek zákazu obliecť reprezentačný dres pobrali do Ruska. Minulý ročník začal 27-ročný obranca v klube Avangard Omsk, odkiaľ sa neskôr presunul do CSKA Moskva.

Účastník troch svetových šampionátov bol túto sezónu dlho bez zamestnávateľa a nad jeho budúcnosťou visel otáznik. Pred pár dňami sa však rozhodol podpísať zmluvu so Severstalom Čerepovec, ďalším účastníkom KHL. U nového zamestnávateľa sa v jednej kabíne stretol aj s krajanom Adamom Liškom.

„Som rád, že som tu a konečne môžem hrať. Aktuálne sa učím po rusky, zlepšuje sa to každým mesiacom,“ povedal Christián Jaroš nedávno pre klubový web.

Ruský portál championat.com v ostatnom období priniesol informáciu o tom, koľko Slovák brázdiaci tamojšie klziská zarobí. Počas minulého ročníka si mal údajne prísť na 251-tisíc eur. Po príchode do nového pôsobiska si mal finančne výrazne polepšiť. Na jeho bankový účet pípne v tejto sezóne 40-miliónov rubľov, čo činí v prepočte zhruba 402-tisíc eur.  

Christián s expriateľkou Natáliou Hoštákovou.
Jaroš si našiel nový klub: Napriek zákazu reprezentovať zostáva v Rusku Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk