Neapol vyhral a Lobotka predviedol svoje umenie: Inter sa dostal do päťbodového trháku

Futbalisti SSC Neapol zvíťazili v úvodnom sobotnom zápase 11. kola talianskej Serie A na ihrisku Salernitany 2:0.
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalisti SSC Neapol zvíťazili v úvodnom sobotnom zápase 11. kola talianskej Serie A na ihrisku Salernitany 2:0.

Prihrávkou na víťazný gól Giacoma Raspadoriho v 13. minúte sa prezentoval slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, ktorý odohral celé stretnutie. Neapol sa vďaka triumfu posunul na štvrté miesto.

Na súpiske Salernitany, ktorá nezaznamenala prvé víťazstvo v sezóne a neodlepila sa z dna tabuľky, chýbal pre kartový dištanc stopér Norbert Gyömbér.

Futbalisti Interu Miláno si sobotným víťazstvom 2:1 na ihrisku Atalanty Bergamo upevnili post lídra najvyššej talianskej súťaže.

Na čele tabuľky majú päťbodový náskok pred Juventusom Turín, ktorý ho môže skresať v nedeľu na pôde Fiorentiny. Góly Interu v Bergame strelili Hakan Calhanoglu z jedenástky a Lautaro Martinez, ktorý je s dvanástimi presnými zásahmi suverénne na čele poradia kanonierov.

Nedarilo sa druhému milánskemu tímu AC, ktorý prehral na San Sire s Udinese 0:1. O prvom tohtosezónnom triumfe Udinese rozhodol gól Roberta Pereyru z pokutového kopu zo 63. minúty. "Rossoneri" zostali v tabuľke tretí, za Interom zaostávajú o šesť bodov. Udinese poskočilo na 16. priečku.

Momentka zo zápasu Newcastle - Arsenal.
Arsenal utrpel prvú prehru v sezóne: Doku režíroval kanonádu City Zobraziť článok

Serie A - 11. kolo:

AC Miláno - Udinese Calcio 0:1 (0:0)

Gól: 63. Pereyra (z 11 m)

Atalanta Bergamo - Inter Miláno 1:2 (0:1)

Góly: 61. Scamacca - 40. Calhanoglu (z 11 m), 57. Martinez, ČK: 90.+2 Toloi (Atalanta)

US Salernitana - SSC Neapol 0:2 (0:1)

Góly: 13. Raspadori, 82. Elmas /N. Gyömbér nefiguroval na súpiske pre trest za žlté karty - S. Lobotka odohral celý zápas/

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});