Čavrič si vlani podal žiadosť o slovenské občianstvo: Brzdí mu vydanie pasu súhlas ministra?

Zahrá si na budúcoročných majstrovstvách Európy v drese slovenskej futbalovej reprezentácie? Pre srbského krídelníka bratislavského Slovana ...
  • Zdroj: TASR

Zahrá si na budúcoročných majstrovstvách Európy v drese slovenskej futbalovej reprezentácie? Pre srbského krídelníka bratislavského Slovana Aleksandara Čavriča (29) je to sen, na ktorého realizácii zapracoval koncom vlaňajšieho roka.

Po sedemročnom pobyte sa mu u nás aj s rodinou páči a rád by sa tu usadil. Preto si podal žiadosť o udelenie slovenského občianstva. Odvtedy uplynie čoskoro dvanásť mesiacov a rodák z Vukovaru stále nevie, na čom je.

FOTOGALÉRIA: Čavrič si vlani podal žiadosť o slovenské občianstvo

Vlaňajšiemu najlepšiemu strelcovi Slovana, ktorý absolvuje na Tehelnom poli už siedmu sezónu, dochádza trpezlivosť. „Ja som odovzdal všetky potrebné papiere a čakám. Nemám informácie, nie je to o mne. Chcem slovenské občianstvo a reprezentovať. Verím, že príde deň, keď nastúpim za Slovensko,“ povedal pre denník Šport začiatkom októbra.

Základnou podmienkou na udelenie nášho občianstva je aspoň 8-ročný (v minulosti to bolo 5 rokov) stály pobyt na Slovensku. Čavrič ju nespĺňa, tak požiadal o výnimku, pri ktorej nie je stanovená hranica dĺžky pobytu u nás. „Ak športovec žiada o udelenie nášho občianstva výnimkou, vtedy musí dať na to súhlas príslušný rezortný minister,“ uviedlo pre Nový Čas oddelenie štátneho občianstva ministerstva vnútra, ktoré neposkytuje informácie o konkrétnych prípadoch.

Slovan sa na Lille naladil výhrou v Trnave 2:1.
Slovnaft Cup: Slovan v Seredi nezaváhal a postupuje ďalej Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});