Ďalšia kauza v Barcelone: Klub mal 18 rokov uplácať rozhodcov

Španielska tlačová agentúra EFE informovala o tom, že úrady obvinili Joana Laportu (61), prezidenta úradujúceho španielskeho majstra ...

Španielska tlačová agentúra EFE informovala o tom, že úrady obvinili Joana Laportu (61), prezidenta úradujúceho španielskeho majstra FC Barcelona, z podplácania arbitrov.

Fotogaléria

Obvinenia sa týkajú pravidelných platieb v rokoch 2001 - 2018, medzi ktorými firma niekdajšieho viceprezidenta rozhodcovskej komisie Enríqueza Negreiru ,prijala na účet od katalánskeho klubu až 7,3 milióna eur.

Bianca Bustamanteová podpísala kontrakt s tímom formuly 1 McLaren.
Historický moment: Prvá žena s kontraktom v F1! Zobraziť článok

Joan Laporta bol na pozícii prezidenta klubu FC Barcelona medzi rokmi 2003 až 2010, pričom v roku 2021 sa opäť vrátil do tejto funkcie. Samotný Laporta tvrdí, že vykonané platby boli poplatkami za rozhodcovské posudky, ktoré sú v Španielsku bežnou praxou. Výslovne taktiež poprel akékoľvek finančné ovplyvňovanie rozhodcov.

Zo spolupráce s Negreirom však boli obvinení taktiež Sandro Rosell a Joseph Maria Bartomeu, ktorí boli predchodcami Laportu. Od marca tohto roka bol klub obvinený z viacerých trestných činov, medzi ktoré patrí napríklad úplatkárstvo, falošná administratíva a korupcia v podnikaní.

Wanda má na Instagrame takmer 17 miliónov sledovateľov.
Obvinenia voči sexy manželke futbalovej hviezdy: Upravené fotky? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});