Bývalý reprezentačný gólman musel do roboty: Aha, čím sa živí!

Do životopisu si môže zapísať ďalšie zamestnanie! Reč je o bývalom reprezentačnom gólmanovi Karolovi Križanovi (43), ktorý už niekoľko ...
  • Zdroj: Jozef Fabo

Do životopisu si môže zapísať ďalšie zamestnanie! Reč je o bývalom reprezentačnom gólmanovi Karolovi Križanovi (43), ktorý už niekoľko týždňov pracuje ako brusič korčúľ na zimnom štadióne v Banskej Bystrici.

FOTOGALÉRIA: Karol Križan

Pred pár mesiacmi si ešte na chlieb zarábal v požičovni lyžiarskych potrieb v zimnom stredisku Jasná. Denníku Nový Čas prezradil, ako si našiel nový flek a aj to, že korčule brúsi aj svojmu synovi Karolovi ml. (18)!

Účastník piatich svetových šampionátov i zimnej olympiády Karol Križan pracuje v prostredí, ktoré mu je od detstva veľmi blízke. A to na zimnom štadióne! „Už nejaký čas brúsim korčule na zimáku v Banskej Bystrici. Na starosti mám všetky mládežnícke tímy, ako aj ľudí, čo chodia na verejné korčuľovanie,“ povedal na úvod pre náš denník bývalý gólman.

Neymar opúšťal ihrisko v slzách.
Nádherné gesto Neymara: TOTO spravil napriek hororovému zraneniu Zobraziť článok

„Robím od pondelka do piatka a najväčší nával mám práve koncom týždňa, keďže mládež hráva svoje zápasy cez víkend. Denne môžem nabrúsiť okolo 50 korčúľ,“ prezradil Karol, ktorý ešte pred pár mesiacmi pracoval v požičovni lyžiarskych potrieb v zimnom stredisku Jasná. „To je však sezónna práca, takže som si musel nájsť nový flek.

Kamarát mi dal vedieť, že kustód Bystrice i reprezentácie Juraj Stopka hľadá brusiča korčúľ, tak som mu zavolal a dohodli sa. Práve on ma aj do novej profesie zaučil. Ešte počas pôsobenia vo Švédsku som si občas sám skúšal brúsiť korčule, takže som zhruba vedel, o čo ide,“ zasmial sa bronzový juniorský medailista z roku 1999. „Zaujímavosťou je, že korčule pripravujem aj svojmu synovi Karolovi, ktorý hráva za juniorku Bystrice,“ doplnil.

Futbalisti sa zahalili do charakteristických saudských bielych šiat.
Šokujúce informácie: Benzema je sledovaný, vo vojne má spolupracovať s teroristami! Zobraziť článok

Stále aktívne chytá

Odchovanec mikulášskeho hokeja popri civilnom zamestnaní stále aktívne hráva hokej. „Už vlani som chytal za druholigovú Detvu a v tomto klube aj v kariére pokračujem. Je to už na amatérskej báze, ale hokej ma stále baví a udržujem sa takto v kondícii. Dvakrát do týždňa chodím na tréningy a v pondelok ešte trénujem mladých brankárov v Brezne,“ dodal.

Juraj Koval je v hokeji aktívny od roku 2005.
Športová revolúcia Juraja Kovala: Po hokejových úspechoch chce s Banskou Bystricou zlato v basketbale Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});