Okolo Dúbravku bolo horúco - najskôr kričal on, potom kričali naňho: Sladká pomsta za nadávky

Ešteže ho máme! V Portugalsku zachránil slovenských futbalistov od vyššej prehry a v Luxembursku bol opäť naším najlepším jednotlivcom.
  • Zdroj: TASR

Ešteže ho máme! V Portugalsku zachránil slovenských futbalistov od vyššej prehry a v Luxembursku bol opäť naším najlepším jednotlivcom.

FOTOGALÉRIA: Martin Dúbravka

Hoci brankár Martin Dúbravka (34) v anglickom Newcastle United skoro vôbec nechytá, v reprezentácii svojimi kvalitami neustále dokazuje, že v najbohatšom klube sveta robia obrovskú chybu, keď ho nechávajú len zohrievať lavičku náhradníkov.

V kľúčovom súboji kvalifikácie vyriešil niekoľko nebezpečných situácií od začiatku drzých a sebavedomých domácich. Medzi žrďami zvykne pôsobiť pokojne, no po ďalšom zbabranom úvode zápasu to nevydržal a slovne vyletel na svojich spoluhráčov. „Niektorí hráči potrebovali počuť aj tvrdšie slová. Myslím si, že sa za to nik z nich nenahneval. Tvrdšie slová padli aj v polčase. Povedali sme si, že musíme hrať inak a po zmene strán sme hrali lepšie,“ priznal Dúbravka.

Luxemburčanov hnala dopredu jedinečná túžba - priblížiť sa k historickému postupu na vrcholné podujatie. Slovákov zaskočili pestrou kombinačnou hrou s jednoduchou prechodovou fázou a častou streľbou. „Už pred kvalifikáciou som hovoril, že Luxembursko môže byť čiernym koňom našej skupiny, čo sa aj potvrdilo. Za pár týždňov sa však nebude nik pýtať, ako sme hrali. Sme veľmi blízko k dosiahnutiu vysnívaného cieľa, ktorým je postup.“

Veľa nechýbalo k tomu, aby Dúbravka čelil za štyri dni dvom pokutovým kopom. Po zákroku Vavra na Barreira ho rozhodca nariadil, no na základe zhliadnutia videa aj odvolal. „Veril som, že jedenástka nebude uznaná. Videl som, ako domáci hráč simuloval. Nerozumiem však, prečo rozhodca neudelil žltú kartu za filmovanie.“

Keď strelil striedajúci Dávid Ďuriš víťazný gól nášho tímu, utekal cez celé ihrisko, aby sa s chalanmi potešil. „Bol som v tej chvíli veľmi šťastný. Celý druhý polčas som počúval od fanúšikov za bránkou veľa vulgarizmov na mňa a na Slovensko. O to viac som sa tešil,“ dodal Dúbravka.

Tréner Slovenska Francesco Calzona.
Calzona krotí eufóriu, toto zistil po ťažkom dvojzápase: Ráno riešil nepríjemnú správu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});