Saganovi opäť leží pri nohách celé Taliansko: Tourminátor šokoval rýchlou opravou defektu

Žiadnu zábavu nepokazí! Cyklistický kráľ Peter Sagan to potvrdil na športovom festivale v Trente, kde na neho usporiadatelia vyrukovali ...
  • Zdroj: greb NČ

Žiadnu zábavu nepokazí! Cyklistický kráľ Peter Sagan to potvrdil na športovom festivale v Trente, kde na neho usporiadatelia vyrukovali nielen so zvedavými otázkami, ale aj výzvou, aby predviedol ako rýchlo vymení pneumatiku na bicykli, ktorý mu pristavili na pódium.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan a Marlon

Tourminátor sa nezľakol, hoci bol elegantne nahodený, vysúkal si rukávy a predviedol všetkým, že vie nielen víťaziť, ale sa o svoj stroj aj postarať.

Všetko sa udialo v mestečku Trento počas festivalu športového denníka Gazzetta dello Sport. Žilinský rodák najskôr debatoval s Cirom Cognamigliom, novinárom spomínaného denníka, ktorý roky mapoval jeho kariéru. Dostal množstvo aj záludných otázok, na ktoré však vždy - typicky saganovsky - rýchlo odpovedal, občas moderátora aj opravil. A to najmä pri otázke o rozlúčke, o ktorej spomínaný novinár hovoril ako o konci kariéry. Peter mu skočil do reči a vyhlásil: V mojom prípade to nie je rozlúčka, ale jedna kapitola sa zatvára a ďalšia sa otvára! Budem pokračovať v horskej cyklistike, mojej mladíckej vášni!“

J**AŤ OSSA: Takýto kontroverzný nápis si dali spoločne na tričko.
Daniel Oss sa rozlúčil s Tourminátorom sériou bláznivých fotografií: Takto ste Sagana ešte nevideli! Zobraziť článok

Potom Tourminátor porozprával o svojich vzoroch: „Vo futbale bol jedným z mojich zdrojov inšpirácie Ronaldinho, aj kvôli radosti, ktorú prejavoval, keď hral. A potom to je motocyklista Valentino Rossi, je úžasné vidieť ho radovať sa, vždy iným a nápaditým spôsobom, zo svojich víťazstiev.“ S novinárom, ktorý pozná celý jeho život, pridali pár anekdôt a spoločných zážitkov, aby nakoniec pred stovkami svojich fanúšikov v Santa Chiara Auditorium predviedol vymenu pneumatiky na bicykli, ktorý mu organizátori pristavili na pódium. Trojnásobnému majstrovi sveta to trvalo niečo málo cez tri minúty, a to len preto, že pumpa zle nafúkla dušu. „Mohlo sa to urobiť lepšie...“ poznamenal niekto, kto to robiť ani nemusí. Najmä preto, čo dokázal v profesionálnej cyklistike: tri po sebe idúce tituly majstra sveta, čo nik iný nedokázal alebo sedem zelených dresov na Tour de France alebo 121 víťazstiev alebo stačí? Lebo je toho oveľa viac, aj to, ako vie pristupovať k športu, v úspechoch aj v najťažších chvíľach.

V Trente potom predstavili aj za účasti Petra Sagana i Slovinca Primoža Rogliča trasu 107. ročníka Giro d‘Italia.

 

GIRO 2024 AJ NA STELVIU

Víťazov 107. ročníka Giro d‘Italia v budúcom roku možno určí až predposledná etapa, v ktorej na záver trojtýždňových pretekov cyklistov čaká ťažká horská previerka: výstup na obávaný priesmyk Stelvio v nadmorskej výške 2 758 metrov nad morom.

Organizátori predstavili kompletnú trasu Gira, ktoré odštartuje 4. mája v Turíne ako pocta obetiam leteckej katastrofy Superga z roku 1949, pri ktorej zahynul celý káder futbalového klubu AC Turín, a vyvrcholí 26. mája v Ríme.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});