Škandál v cyklistickej stajni: Rasistické video pretekárov pohoršilo verejnosť

Cyklistickú verejnosť pohoršilo rasistické správanie dvoch jazdcov tímu Intermarché-Circus-Wanty, ktorí deň pred štartom etapových pretekov ...
  • Zdroj: northfoto

Cyklistickú verejnosť pohoršilo rasistické správanie dvoch jazdcov tímu Intermarché-Circus-Wanty, ktorí deň pred štartom etapových pretekov Okolo Kuang-si v Číne zverejnili urážlivé video.

Belgický cyklista Gerben Thijssen zverejnil na sociálnej sieti Instagram video, ako jeho tímový kolega Madis Mikhels napodobňuje šikmé oči. Napriek tomu, že Thijssen video po pár chvíľach stiahol, fanúšikom tohto športu neuniklo a začali požadovať okamžitý trest.

Ten sa spočiatku dotkol len Mikhelsa, no po negatívnych reakciách cyklistickej verejnosti bol z pretekov napokon definitívne stiahnutý aj Thijssen.

"Úprimne ľutujeme správanie našich jazdcov Madisa Mihkelsa a Gerbena Thijssena a obrázky, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach.Chceli by sme sa ospravedlniť čínskemu ľudu a fanúšikom, predstaviteľom Kuang-si, čínskej cyklistickej asociácii a všetkým, ktorí sa podieľajú na organizácii týchto pretekov, za poškodenie imidžu nášho športu," zaznelo vo vyjadrení cyklistickej stajne.

Lionel Messi.
Messi dostal nečakanú ponuku: Obnovenie legendárnej rivality? Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});