Príbeh legendy púta veľkú pozornosť: Film o Martinovi Škrtelovi priťahuje ľudí do kín!

Z malebnej obce neďaleko Prievidze sa tvrdou prácou predral až do veľkého futbalového sveta a v srdciach slovenských fanúšikov zanechal ...
  • Zdroj: TASR

Z malebnej obce neďaleko Prievidze sa tvrdou prácou predral až do veľkého futbalového sveta a v srdciach slovenských fanúšikov zanechal nezmazateľnú stopu.

Pozoruhodný životný príbeh niekdajšieho dlhoročného reprezentanta zachytáva emóciami nabitý dokument s názvom Martin Škrtel: Buď, alebo.

Bývalý slovenský stopér umožnil tvorcom filmu po konci profesionálnej športovej dráhy exkluzívne nahliadnuť do svojho súkromia. Celý projekt nevzal pod svoj patronát nikto iný ako Petr Větrovský, okrem iného režisér dokumentov o Janovi Kollerovi či Attilovi Véghovi.

Tvorcovia pracovali na snímke zhruba osemnásť mesiacov a k dispozícii mali desiatky hodín materiálu. Vo filme sa objavili veľké mená svetového futbalu ako napríklad Steven Gerrard, Rafael Benítez či Luis Suárez. Nechýbajú ale ani ďalší muži úzko spätí s kariérou nekompromisného obrancu, pre príklad možno uviesť Juraja Kucku či Vladimíra Weissa ml.

Na snímke vpravo tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Tréner Weiss po triumfe v Ľubľane: Sú to zlaté body! Zobraziť článok

Celovečerný dokument mal premiéru raritne na Štadióne Antona Malatinského v Trnave, ktorej dres obliekal rodák z Ráztočna na sklonku hráčskej kapitoly. Po vstupenkách sa iba zaprášilo a takmer tritisíc prítomných divákov odmenilo samotného hlavného hrdinu, ale i tím, ktorý sa na tvorbe snímky podieľal, hlasnými a neutíchajúcimi ováciami.

Obrovský úspech žne projekt aj v kinách, kde sa teší obrovskej obľube a záujmu zo strany fanúšikov. Viacnásobný držiteľ ocenenia Futbalista roka potešil priaznivcov v šiestich rôznych mestách, kde sa pri projekciách objavil osobne a podporovateľov rozradostil tiež autogramiádou. Martin Škrtel: Buď, alebo je aktuálne po animovanej komédii Labková patrola druhým najnavštevovanejším filmom na Slovensku.

Na snímke tréner Spartaka Michal Gašparík.
Turci boli v úžase: Veľká pochvala pre Spartak! Gašparík mal dobrý pocit Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});