Košický útočník Lačný: Ako stopér by som ubránil Ronalda!

Prvý raz v základe, prvý gól v sezóne = 0 bodov! Keby len to. Košice strelili v 9. ligovom kole na ihrisku tabuľkovo druhej Podbrezovej ...
  • Zdroj: fckosice.sk

Prvý raz v základe, prvý gól v sezóne = 0 bodov! Keby len to. Košice strelili v 9. ligovom kole na ihrisku tabuľkovo druhej Podbrezovej dokonca tri góly, no nestačilo to ani na remízu. Skúsený útočník východniarov Miloš Lačný (35) netajil po krutom výsledku (3:5) sklamanie.

Nováčik otočil po zmene strán z 1:2 na 3:2, po spornej penalte a ďalších dvoch zásahoch však odchádzal domov s prázdnymi rukami. „Po treťom našom góle sme boli parádne naladení. Už sme mysleli na všetky tri body. Až prišiel pokutový kop, ktorý odpískal rozhodca skôr, ako lopta narazila do ruky nášho hráča,“ povzdychol si košický futbalista pre Nový Čas.

Uznal, že ruka to bola a rozhodca si ju pred komisiou obháji. Viac ho mrzí, že jeho tím neudržal tesný náskok a utrpel tretiu prehru za sebou. „Nemôže to ísť takto ďalej, že necháme súpera posúvať si prihrávky a chodiť až do našej bránky. Toto musíme eliminovať.“ Nováčik potrebuje sebareflexiu, aby sa vyhol naivným chybám. „Ešte nie je o ničom rozhodnuté. Len nedávno sa začala liga. Ja mám iba pozitívne myšlienky. Hlavu neskláňam.“

V lete podstúpil operáciu chrupavky v kolene. Na jednom z posledných tréningov pred začiatkom ligy dostal ranu do achilovky a s roztrhnutými vláknami v nej chýbal ďalší mesiac. V Podbrezovej nastúpil prvý raz v základnej zostave. Stačilo mu 13 minút na prvý ligový gól v košickom drese. „Bol som v nábehu, keď sa v poslednej chvíli postavil predo mňa obranca. Pri výskoku som cez neho preletel. Pri páde som sa bál, že si zlomím chrbticu. Netušil som, kam išla lopta a že som dal vlastne gól,“ priznal.

Lačný so starou známou prezývkou liptovský Messi si nedal ujsť príležitosť sledovať nedávno v akcii Cristiana Ronalda, ktorý prispel na Tehelnom poli k víťazstvu Portugalska nad Slovenskom v kvalifikácii ME 2024. „Pozeral som to v telke. Ja by som ho až tak neobdivoval ako ostatní. Vnímam ho trochu inak. Nie kvôli závisti, ale preto, lebo je najlepší. Ja chcem byť tiež najlepší. Nie som žiadna sliepka. Ako stopér by som ho určite ubránil,“ vyslovil presvedčenie košický útočník.

Slovenský hráč Bochumu Matúš Bero odchádza z ihriska zranený.
Zlé správy pre slovenského reprezentanta: Od futbalu si na chvíľku odpočinie Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});