Útočník NY Rangers Adam Sýkora o príprave v zámorí: Farma je pre mňa dobrá cesta

Čaká ho premiérová sezóna v zámorí! Reč je o útočníkovi Adamovi Sýkorovi (19), ktorého vlani draftoval NY Rangers. Slovenský hokejista ...
  • Zdroj: getty images

Čaká ho premiérová sezóna v zámorí! Reč je o útočníkovi Adamovi Sýkorovi (19), ktorého vlani draftoval NY Rangers. Slovenský hokejista sa posledné dva mesiace intenzívne pripravoval za veľkou mlákou, kde absolvoval aj dva kempy.

FOTOGALÉRIA: Adam Sýkora

V tom hlavnom nastúpil na jeden zápas za A-tím proti Bostonu, ale vedenie Rangers sa ho rozhodlo cez víkend poslať na farmu do Hartfordu, kde bude pôsobiť v nižšej súťaži AHL. Denníku Nový Čas porozprával o svojich dojmoch z prípravy i ambíciách pred novým ročníkom!

Talentovaný slovenský hokejista Adam Sýkora sa za veľkou mlákou nachádza už dva mesiace. „Prišiel som do Ameriky začiatkom augusta, aby som sa čo najlepšie pripravil na nový ročník, ktorý bude môj premiérový v zámorí,“ povedal pre Nový Čas Sýkora, ktorý má za sebou aj hlavný predsezónny kemp v klube NY Rangers.

Erik Černák dostal za nešportové správanie sa vyšší trest.
Rušný zápas pre Erika Černáka: Najskôr sa zranil, potom dostal vyšší trest Zobraziť článok

Aspoň zápas v NHL

„Kemp hodnotím veľmi pozitívne. Myslím si, že som urobil ďalší pokrok v mojom rozvoji oproti minulej sezóne. Cítil som sa veľmi dobre a aj samotní kouč i manažér mi povedali, že sú spokojní. A že sa posúvam vpred, čo ma potešilo,“ pokračoval Adam, ktorý v príprave nastúpil za A-tím Rangers v jednom súboji proti Bostonu. Pred pár dňami však vedenie rozhodlo, že nový ročník začne na farme v AHL.

„Povedali mi, že je to pre mňa najlepšia cesta, ako napredovať v kariére, s čím aj súhlasím. Viem, že sezóna v Hartforde nebude jednoduchá, ale chcem si vybojovať pevné miesto v zostave. Už sa teším na štart ligy. Urobím maximum, aby som počas ročníka dostal šancu debutovať aj v NHL, čím by som si splnil veľký sen.“

Handzuš a Tropp ohlásili spoluprácu pre podporu mládeže.
Handzuš je zúfalý z financovania svojho klubu: Dotácie nemajú, ale platiť mestu musia Zobraziť článok

Nitra ho mrzí

Sýkora pozorne sleduje aj výkony svojich krajanov v ďalších kluboch NHL. „Je super, že do štartu prípravy vstúpilo toľko slovenských hráčov, čo je dobrá vizitka pre náš hokej. S väčšinou chalanov som aj v kontakte a všetkým držím palce, aby mali úspešnú sezónu,“ vyjadril sa bývalý útočník Nitry, ktorý na diaľku pozorne sleduje aj výkony svojich bývalých spoluhráčov. „V tomto klube som strávil niekoľko rokov a mrzí ma, že sa Nitre nedarí. Pevne verím, že rovnako ako vlani, aj teraz sa tím pozviecha a bude v tabuľke stúpať,“ dodal Sýkora.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});