Jubilant Kucka po 100. zápase v repre: Ronaldo? Je to taký hráč ako ja

Nebola to pre neho priorita! Stredopoliar Juraj Kucka (36) odohral proti Portugalsku 100. zápas v reprezentačnom drese, no nebral to ...

Nebola to pre neho priorita! Stredopoliar Juraj Kucka (36) odohral proti Portugalsku 100. zápas v reprezentačnom drese, no nebral to ako oslavu.

Fotogaléria

Myšlienku na magické číslo, ktoré prekročilo pred ním v našom národnom tíme iba kvarteto hráčov, sa snažil dokonca v hlave potláčať. Na prvom mieste bolo mužstvo a dobrý výkon proti favoritovi kvalifikačnej skupiny. Napriek prehre nemusí bojnický rodák spomínať na jubilejný zápas v reprezentácii s dešpektom. Skôr naopak, lebo bol súčasťou tímu, ktorý smelo a príkladne vzdoroval vysokému favoritovi. „Nebol som tu pre to, aby som oslavoval svoj stý zápas, ale aby mužstvo dokázalo uhrať dobrý výsledok. Aj keď sme žiaden bod nezískali, hrali sme dobre a odvážne. Bol to obojstranne kvalitný zápas. Škoda len konečného výsledku. Na tomto výkone treba stavať do budúcnosti,“ povedal Kucka.

Futbalová hviezda Cristiano Ronaldo sa nachádza na Slovensku.
Krásne gesto Ronalda: Jeho hotel v Maroku útočiskom po desivom zemetrasení! Zobraziť článok

V zápase roka odohral 75 minút. Svoje miesto na ihrisku si zastal a až na výsledok mohol byť spokojný. „Aj po inkasovanom góle sme hrali to, čo sme chceli. Základom bola dobrá defenzíva, ku ktorej však musíme vpredu pridať lepšiu efektivitu. Tak ako Portugalčania, ktorí mali jednu-dve strely na bránku a dali gól. My sme mali viac príležitostí, no neskórovali sme. Stále na to doplácame.“

Ako slovanista pozná atmosféru na Tehelnom poli dokonale. Počas európskych pohárových zápasov hrajú belasí väčšinou pred plným štadiónom. „Kulisa bola výborná. Veľká vďaka fanúšikom. Hralo sa pred ňou parádne.“ Aj proti nemu stáli hviezdy veľkého kalibru na čele s Cristianom Ronaldom. Ako ich vnímal na trávniku? „Nerobím rozdiely v hráčoch. Neberiem, či je to Ronaldo, alebo kto. Je to hráč ako ja. Ako každý iný. Keď sa na to tímovo dobre pripravíme, tak sa dá vyhrať nad hocikým,“ uzavrel Kuco.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk