Dunajská Streda sa definitívne rozlúčila so svojím kapitánom: Kalmára mrzí len jediná vec

Dunajská Streda pred vyše dvoma týždňami prišla o svoju oporu a kapitána Zsolta Kalmára (28), ktorý sa stal novou posilou maďarského ...
  • Zdroj: dac1904.sk

Dunajská Streda pred vyše dvoma týždňami prišla o svoju oporu a kapitána Zsolta Kalmára (28), ktorý sa stal novou posilou maďarského Fehérváru. Rodák z Győru nečakal, že na juhu Slovenska strávi 6 rokov, no učarovala mu atmosféra a filozofia klubu, informuje agentúra MTI.

FOTOGALÉRIA: Dunajská Streda sa definitívne rozlúčila so svojím kapitánom

Mnohonásobný maďarský reprezentačný záložník sa s tímom a fanúšikmi emotívne rozlúčil pred sobotňajším zápasom proti Banskej Bystrici. Skúsený hráč pre spravodajský kanál M1 priznal, že do Dunajskej Streda prišiel najskôr len na hosťovanie s úmyslom získať cenné skúsenosti a posunúť sa vo svojej kariére ďalej.

„Prilákala ma však tunajšia atmosféra a láska k futbalu. Takisto aj filozofia klubu, ktorú chceli so mnou budovať. Preto som tu nakoniec zostal a dosiahol úroveň, keď som mohol byť kapitán tímu. Bola to pre mňa veľká česť,” objasnil, čo ho viedlo k zmene postoja.

Erling Haaland prispel k tesnému víťazstvu Manchestru City nad Sheffieldom United.
Šokujúce zistenie anglických médii: Haalanda po góle vybozkával bývalý majster sveta! Zobraziť článok

Pre šikovného stredopoliara bola Dunajská Streda ako druhá rodina. S mužstvom toho zažil naozaj veľa, no napriek tomu nie je so svojím šesťročným angažmánom maximálne spokojný.

„Jediné, čo ma mrzí, je, že sme nezískali trofej a nemohol som ju zdvihnúť pre klub i verejnosť. Pevne dúfam, že DAC sa v budúcnosti podarí uspieť.”

 

Kalmár prišiel na Žitný ostrov v roku 2017. V drese DAC nastúpil do 148 zápasov, v ktorých strelil 47 gólov a pridal 29 asistencií.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});