Postriebrené MS v Osrblí: Kapustovú kolegyne niesli na rukách

Po prerušení kariéry Paulíny Fialkovej pre tehotenstvo a konci kariéry jej sestry Ivony pre zdravotné problémy sa črtala v slovenskom ...
  • Zdroj: Slovenský biatlon

Po prerušení kariéry Paulíny Fialkovej pre tehotenstvo a konci kariéry jej sestry Ivony pre zdravotné problémy sa črtala v slovenskom ženskom biatlonovom tíme veľká diera.

Na domácich MS v letnom biatlone sa však vo výbornom svetle ukázala Ema Kapustová (20), ktorá získala strieborné medaily v šprinte i stíhacích pretekoch.

FOTOGALÉRIA: Ema Kapustová

V nedeľných stíhacích pretekoch obhájila Kapustová druhé miesto zo sobotného šprintu. Bola však veľmi blízko k zlatej medaile. Po záverečnej streľbe mala náskok 17,8 s, lenže na cieľovej rovinke ju predbehla Bulharka Lora Christovová, ktorá tak získala tretie zlato na šampionáte. „Bola vo výbornej bežeckej forme a ja som toho už mala v závere dosť. V poslednom kole som chcela vybojovať zlato, ale nohy mi stvrdli. Držala ma však streľba,“ povedala naša medailistka. Tá podujatie v Osrblí považuje za skvelú letnú prípravu na zimu.

„Ide to dobrým smerom, ale ešte stále máme na čom pracovať. Na testoch však vidím, že sa zlepšujem. Musím však pracovať ďalej, keďže svet nespí,“ pripojila Kapustová, pre ktorú budú v zime prioritou juniorské MS a ME. „Svetový pohár žien zatiaľ pre mňa nie je prioritou,“ dodala.

Rubiales po finálovom triumfe hráčok Španielska pobozkal útočníčku Jennifer Hermosovú priamo na pery bez jej súhlasu.
Matka prezidenta španielskeho zväzu to nezvládla: Šialené, čo spravila! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk