Triatlonista Varga má plán s Chárom: Zavesím sa za neho, nech ma potiahne!

Triatlonista Richard Varga sa teší na to, že si na pretekoch L´Etape zmeria sily aj s hokejovou legendou Zdenom Chárom. Dokonca si už ...
  • Zdroj: TASR - Daniel Stehlík

Triatlonista Richard Varga sa teší na to, že si na pretekoch L´Etape zmeria sily aj s hokejovou legendou Zdenom Chárom. Dokonca si už pripravil aj účinnú taktiku!

FOTOGALÉRIA: Varga Chára

Varga skončil vlani na pretekoch L’Etape druhý hneď za českým reprezentantom Michalom Kollertom. „Zase bude na štarte, takže tentokrát sa ho budem snažiť poraziť, keďže by som bol rád, keby sa moje meno dostalo na trofej. Snáď sa mi podarí, aby tam bolo vyryté,“ uviedol Varga. Popasovať sa však bude musieť aj s ďalším statným súperom - so Zdenom Chárom, ktorý sa v nedeľu pred budovou nového SND v Bratislave postaví na štart.

Zdeno Chára v drese Bostonu.
Chára zvažuje budúcnosť: Vráti sa do Bostonu alebo pomôže slovenskému hokeju? Zobraziť článok

Varga má momentálne problémy s achilovkou, no ani to však nezabránilo nášmu olympionikovi v tom, aby vysadol do sedla svojho bicykla. „Nemôžem teraz kvôli tomu veľmi behať. Všetko zlé je však na niečo dobré. Som síce zase zranený, no vďaka tomu sa mi otvorila príležitosť zúčastniť sa na tomto podujatí, ktoré je naozaj svetové. S behaním mám pre achilovku problémy, no bicykel a plávanie zvládam,“ ubezpečil všetkých Varga.

Čo sa týka súboja so samotným Chárom, pred vyše dvojmetrovou hokejovou legendou má obrovský rešpekt. „Priznám sa, že budem mať možno aj trochu obavy bicyklovať vedľa neho. Asi sa budem báť, aby ma nevybodyčekoval do jarku. Budem si dávať na neho veľký pozor,“ smial sa Varga a následne dodal aj niečo vážnejšie. „Veľmi sa na to teším. Pre každého športovca je Zdeno Chára veľkým vzorom, doslova slovenská legenda. V pelotóne bude mimoriadne vyčnievať. Vzhľadom na to, že má vyše dvoch metrov, by nemusela byť zlá taktika zavesiť sa za neho do vzduchového háku, nech ma trošku potiahne,“ uzavrel Varga.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});