Chára zvažuje budúcnosť: Vráti sa do Bostonu alebo pomôže slovenskému hokeju?

Slovenský obranca Zdeno Chára (46) prehovoril o svojej budúcnosti a ponukách, ktoré má na stole. Návrat do Bostonu alebo pomoc slovenskému ...
  • Zdroj: Northfoto

Slovenský obranca Zdeno Chára (46) prehovoril o svojej budúcnosti a ponukách, ktoré má na stole. Návrat do Bostonu alebo pomoc slovenskému hokeju?

FOTOGALÉRIA: Chára

Legendárny slovenský obranca Zdeno Chára sa aj rok po ukončení aktívnej hokejovej kariéry o seba stará. Naďalej športuje, nedávno absolvoval polovičné preteky Ironman v Poľsku, uplynulú sobotu zas bežal na Rajeckom maratóne polovičnú trať. Okrem športu sa venuje aj svojej rodine. No pomaly už začína uvažovať nad svojou ďalšou budúcnosťou.

Chára prezradil, že má na stole ponuky z organizácie Boston Bruins, ktorej bol dlhé roky kapitánom a v roku 2011 priviedol k zisku Stanley Cupu. "Mám pár ponúk na stole, nechávam si čas na rozmyslenie. Nechcem urobiť rázne rozhodnutie. Vyhovuje mi to, ako to teraz je. Viem, že ak by som šiel späť do hokejového sveta, nedá sa to robiť iba na polovičný úväzok. Musíte byť tomu oddaný, ako hráčskej kariére. Preto som sa rozhodol počkať. Dvere nezatváram, ale teraz je prioritná rodina," hovoril Chára pre Denník Šport.

Hossa získal v drese Chicaga tri Stanleyho poháre a v piatok dá definitívnu bodku za svojou kariérou.
Marián Hossa zverejnil konečnú súpisku na svoju rozlúčku: Na ľade sa stretne 21 víťazov NHL! Zobraziť článok

Niektorí bývalí hokejisti sa po skončení aktívnej kariéry rozhodli v rámci funkcionárskych pozícií pomáhať slovenskému hokeju. Príkladom je legendárny útočník Miroslav Šatan, ktorý sa aj s rodinou vrátil na Slovensko a v súčasnosti je prezidentom zväzu. Zvažuje Chára ísť podobnou cestou?

"Nie, nedostal som žiadne ponuky, ale poviem pravdu, neviem, ako by som mohol fungovať spoza oceána. Pre podobnú robotu potrebujete žiť a pracovať na Slovensku. Nebolo by dobré, keby som niečo robil na diaľku z USA. Máme dosť ľudí doma, aj generáciu, s ktorou som hrával. Verím, že sa snažia robiť najlepšie, ako vedia, aby náš hokej napredoval. Držím im palce."

Zdeno Chára je počas leta tradične na Slovensku, ale čoskoro sa vracia do Ameriky, kde žije so svojou rodinou, nakoľko deťom v septembri začína škola. Legendárny obranca a víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho zadáka NHL nebude chýbať ani na blížiacej sa rozlúčke Mariána Hossu v Trenčíne.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});