Nominácia na najlepšieho futbalistu v ankete UEFA: Vyrovná Messi rekord Ronalda?

V nominácii na najlepšieho futbalistu sezóny v ankete UEFA sú spoluhráči z Manchestru City Kevin de Bruyne a Erling Haaland a jej dvojnásobný ...
  • Zdroj: TASR/AP

V nominácii na najlepšieho futbalistu sezóny v ankete UEFA sú spoluhráči z Manchestru City Kevin de Bruyne a Erling Haaland a jej dvojnásobný víťaz Lionel Messi.

FOTOGALÉRIA: Messi

Argentínsky majster sveta po uplynulom ročníku prestúpil z Paríž St. Germain do Interu Miami. Trojicu finalistov dnes oznámila UEFA, ktorá vyhlási víťazov vo štvrtok 31. augusta v Monaku počas žrebu skupín Ligy majstrov.

De Bruyne s Haalandom doviedli Manchester City k triumfu v Lige majstrov aj anglickej lige, ktorú ich tím ovládol tretíkrát za sebou. Nórsky útočník v prvej sezóne po prestupe z Dortmundu nastrieľal 52 súťažných gólov. V Premier League dal Haaland 36 gólov a bol jej najlepším strelcom. Belgický záložník De Bruyne si v 49 súťažných stretnutiach pripísal desať gólov.

Jakub Považanec (v strede) v pohárovom zápase Jablonec - Žilina.
Za ostrý konflikt s trénerom dostal padáka! Slovenský futbalista si môže hľadať nový klub Zobraziť článok

Messi dosiahol v uplynulom ročníku najväčší úspech s reprezentáciou, s ktorou vyhral majstrovstvá sveta v Katare. S PSG obhájil titul vo francúzskej lige, k čomu pomohol 16 gólmi v 32 zápasoch. Anketu ovládol v roku 2011, keď ju UEFA vyhlásila prvýkrát, a znovu o štyri roky neskôr. Tretím víťazstvom by vyrovnal rekord Portugalčana Cristiana Ronalda.

Vlani vyhral Francúz Karim Benzema, ktorý sa tento rok nedostal ani medzi 11 futbalistov, ktorí dostali hlas od koučov, ktorých tímy hrali v hlavných fázach európskych pohárov.

Na snímke Ronaldo (vľavo) s bývalým trénerom Mariom Zagallom.
Rekordér, ktorý sa navždy zapísal do histórie: Majster sveta skončil v nemocnici Zobraziť článok

Na najlepšieho trénera sú nominovaní Španiel Josep Guardiola z Manchestru City a Taliani Simone Inzaghi z Interu Miláno a Luciano Spalletti z Neapola. Ani jeden z nich zatiaľ anketu nevyhral. Vlaňajší tretí ročník opanoval Talian Carlo Ancelotti z Realu Madrid.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});