V Trnave bude horúco: Poľskí chuligáni sa chceli biť už v Česku, zasiahla polícia

Českí policajti v stredu prekazili chystanú bitku futbalových fanúšikov z Poľska, ktorí cestovali na zápas do Trnavy.
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Českí policajti v stredu prekazili chystanú bitku futbalových fanúšikov z Poľska, ktorí cestovali na zápas do Trnavy.

Zakročili proti nim na Morave, kde skontrolovali 168 ľudí a 52 aut. Išlo o fanúšikov, ktorí mierili na zápas na Slovensko. Štyria fanúšikov policajti zaistili a štyria kvôli zisteniu totožnosti predviedli na policajnú stanicu.

Na mieste zasahovali aj kynológovia so psami a zásahová jednotka. Informovala dnes policajná hovorkyňa Pavla Jiroušková. Na ktorý zápas fanúšikovia išli, neuviedla, ale na Slovensku sa dnes hrá v Trnave stretnutie kvalifikácie Európskej konferenčnej ligy medzi domácim Spartakom a poľským Lechom Poznaň.

„Včasná a rýchla reakcia policajtov zabránila ohrozeniu zdravia, verejného poriadku a možným škodám na majetku," uviedla Jiroušková.

Policajti mali informáciu o možnom strete futbalových fanúšikov na území Moravskosliezskeho kraja, ktorá sa potvrdila v stredu popoludní. "V Jistebníku sa na poľných cestách začali schádzať vozidlá cudzích štátnych poznávacích značiek. Osádky sa začali zhlukovať pred automobilmi a pripravovať sa na fyzický stret, čomu nasvedčovali aj prvky ich oblečenia, ktoré používajú priaznivci bojových športov," uviedla hovorkyňa.

Policajti prišili na miesto v čas a k masovým bitkám nedošlo. „Na miesto boli vyslané najbližšie policajné hliadky, zásahová jednotka, špeciálna poriadková jednotka, cudzinecká polícia, kynológovia a tiež kriminalisti zaoberajúci sa problematikou extrému. Potvrdilo sa, že sa jedná o fanúšikov cestujúcich na futbalové stretnutie na Slovensko," uviedla Jiroušková.

Pravdepodobne posledný zápas Ronalda proti Messimu skončil prestrelkou.
Zahrá si Cristiano Ronaldo opäť v Lige majstrov? Prekvapujúce informácie Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});