Futbalový Slovan nemusí smútiť: Takto sa nabalil na pohárových prémiách!

Hráčov registrovať nemôže, no zarábať peniaze mu nik nezakazuje! Futbalový Slovan Bratislava uzavrel prehrou so Sturmom Graz tohtosezónne ...
  • Zdroj: TASR

Hráčov registrovať nemôže, no zarábať peniaze mu nik nezakazuje! Futbalový Slovan Bratislava uzavrel prehrou so Sturmom Graz tohtosezónne účinkovanie na európskej pohárovej scéne. Oproti vlaňajšku si športovo pohoršil o jedno poschodie. Teraz vypadol už v play off Konferenčnej ligy, kým vlani sa dostal do osemfinále.

FOTOGALÉRIA: Slovan nemusí smútiť: Takto sa nabalil na prémiách!

Európskou futbalovou asociáciou (UEFA) dotované pohárové súťaže sú stále veľkým finančným lákadlom aj pre slovenské kluby. Každý v nich zarobí úmerne tomu, ako dlho v nich vydrží. Slovan nápadne kopíroval vlaňajšok. Neuspel v predkole Ligy majstrov, dlho sa neohrial ani v Európskej lige a opäť spadol do skupiny Konferenčnej ligy.

Tú sa mu na rozdiel od minulého ročníka nepodarilo vyhrať, takže hral play off o osemfinále. Napriek vypadnutiu nemusia na Tehelnom poli smútiť. Slovenský majster vyryžoval v tejto pohárovej sezóne iba na prémiách za výsledky 6,1 milióna eur. Ďalšie príjmy pribudnú klubu z reklamných a televíznych práv i zo vstupného. Záujem o zápasy belasých bol na Tehelnom poli vskutku vysoký, takže aj pokladnica sa pekne naplní.

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml..
Kmotrík priznal trest aj problémy v štruktúrach klubu: Slovan má zákaz prestupov! Zobraziť článok

Tréner Vladimír Weiss i celý Slovan si dobre uvedomuje, že práve európske pohárové súťaže sú vítanou príležitosťou pomôcť klubu vylepšiť jeho ekonomiku. „Slovan je Slovan. Musíte byť pripravení na stres, víťazstvá a na záväzok voči klubu. Máme podmienky a rozpočet, aký nemá nikto na Slovensku. Preto je tu tá zodpovednosť, že sa musíme uživiť pomocou Európy. Bolo by to náročné, ak by sa to nepodarilo,“ zdôraznil kouč belasých v priebehu sezóny.

Jeho túžbou je dostať raz Slovan do skupinovej fázy Ligy majstrov. Bola by to zlatá baňa pre najslávnejší slovenský klub, lebo len za postup je kráľovská prémia 15,6 milióna eur, čo je pomaly na úrovni ročného rozpočtu Slovana. Weissovi sa tento husársky kúsok už raz podaril – v sezóne 2005/2006 s Petržalkou, keď v konkurencii Interu Miláno, FC Porto a Glasgow Rangers nebola Artmedia nakoniec ďaleko ani od postupu do osemfinále.

ZÁROBKY SLOVANA NA POHÁROVÝCH PRÉMIÁCH:

Liga majstrov
2 predkolá = 200 000 eur
Európska liga
1 predkolo = 100 000 eur
Európska konferenčná liga
play off = 100 000 eur
postup do skupiny = 2 937 500 eur
3 víťazstvá v skupine = 1 500 000 eur
2 remízy v skupine = 332 000 eur
víťazstvo v skupine = 650 000 eur
postup do play off = 300 000 eur

Spolu = 6,1 milióna eur

Na snímke vpravo tréner ŠK Slovan Vladimír Weiss st. v odvete.
Tréner Weiss o vypadnutí Slovana: Nie sme spokojní, ale... Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});