Rozhodca Kružliak zaskočil svet: Prečo nevylúčil brankára, ktorému dal dve žlté karty?

Slovenský rozhodca Ivan Kružliak (40) sa dostal do centra pozornosti vo štvrťfinále Konferenčnej ligy, keď v penaltovom rozstrele medzi ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský rozhodca Ivan Kružliak (40) sa dostal do centra pozornosti vo štvrťfinále Konferenčnej ligy, keď v penaltovom rozstrele medzi Lille a Aston Villou ukázal druhú žltú kartu v zápase argentínskemu brankárovi hostí Emilianovi Martínezovi (31), no nevylúčil ho, čím mnohých zaskočil.

Keďže sa obidva zápasy skončili výsledkom 2:1, v odvete na pôde Lille nasledovalo predĺženie. O postupujúcom do semifinále však rozhodol až penaltový rozstrel. V ňom brankár Aston Villy Emiliano Martínez potvrdil svoju povesť skvelého gólmana, ale aj provokatéra.

Argentínčan dostal od slovenského rozhodcu žltú kartu už v prvom polčase za zdržiavanie hry. Keď ho ten napomenul druhou žltou kartou za provokácie smerom k fanúšikom po prvej penalte, ktorú chytil, majster sveta si myslel, že dostane červenú kartu. Zaskočení ostali aj fanúšikovia či komentátori pri televíznych obrazovkách, ktorí si mysleli, že išlo o vážnu chybu.

Slovenský rozhodca totiž argentínskeho brankára nevylúčil, keď využil málo známe pravidlo a v tomto prípade rozhodol správne. „Žlté karty a napomínania zo zápasu sa neprenášajú do penaltového rozstrelu,“ stojí jasne v pravidlách futbalu. Pravidlo zjavne neovládali ani samotní hráči, pretože ku Kružliakovi bežal okamžite protestovať aj kapitán anglického celku Douglas Luiz.

Aj samotný Martínez po zápase povedal, že o danom pravidle netušil, no druhú žltú kartu vraj dostať nemal. „Na ihrisku nebola lopta, tak som požiadal podávača, aby mi jednu podal a dostal som kartu. Asi teda nerozumiem pravidlám,“ zamýšľal sa penaltový hrdina, ktorý zákrokmi nasmeroval Aston Villu do semifinále.

 

Odporúčame z TIVI.sk
 
});