Odvážny krok trénera Herthy Berlín Dárdaia: Na ihrisko poslal naraz svojich troch synov

Sú takí, ktorí mu tlieskajú, no aj takí, ktorí ho kritizujú. Maďarský tréner futbalistov Herthy BSC Berlín Pál Dárdai poslal na ihrisko ...
  • Zdroj: TASR

Sú takí, ktorí mu tlieskajú, no aj takí, ktorí ho kritizujú. Maďarský tréner futbalistov Herthy BSC Berlín Pál Dárdai poslal na ihrisko do zápasu druhej nemeckej bundesligy proti Dusseldorfu naraz všetkých svojich troch synov, Mártona (21), Palkóa (24), ale aj iba 17-ročného Benceho.

FOTOGALÉRIA: Pál Dárdai

Fanúšikovia hovoria o historickom momente. Pál Dárdai sa vrátil do Herthy tento rok v apríli a v kádri sú jeho stredný syn Márton a jeho najmladší syn Bence, ktorý pred niekoľkými týždňami vyhral majstrovstvá Európy na turnaji v Maďarsku ako súčasť nemeckého tímu do 17 rokov.

Krátko pred začiatkom majstrovskej sezóny prišla správa, že do Herthy z maďarského Fehérvár FC zamieri aj tretí trénerov syn Palkó. A to dalo základ pre historickú udalosť vo futbale. Márton odohral celý zápas v úvodnom kole doma s Fortunou Düsseldorf, Palkó nastúpil v 30. minúte, aby nahradil zraneného Martena Winklera, najmladší syn Bence nastúpil v 78. minúte namiesto Pascala Klemensa.

Nikde v profesionálnom futbale nebol otec hlavným trénerom tímu, v ktorom hrali traja jeho synovia. Situácia však trénerovi Pálovi Dárdaiovi nie je celkom neznáma. On sám niečo podobné zažil. V roku 1992 debutoval v drese Pécs MFC, keď mal 16 a pol roka a trénerom mužstva bol jeho otec Pál Dárdai starší.

Kouč Herthy vždy tvrdil, že nikdy v žiadnom tíme za svojich synov nelobobal. Dával im vraj jedinú radu, aby šli tam, kde budú dostávať pravidelné príležitosti hrať. Vždy vyhlasoval, že najtalentovanejším z jeho synov je ten najmladší Bence. „Má najväčšie ústa, je ten najdrsnejší! V 16 rokoch už hrával s najmenej o rok staršími,“ prezradil hrdý otec, ktorý sa na pozápasovej tlačovej besede nevyhol otázke, či nemal obavy z tohto kroku.

„Mal, a aké. Viem, že najmä Palkó mal aj iné ponuky. Aj Dusseldorf ho chcel... Oni sa vrátili za mnou do klubu, kde vyrastali,“ dodal kouč pre portál fussball.news a všetkým neprajníkom adresoval tieto slová: „Tím rešpektuje situáciu, že v kádri mám hneď troch synov. Verte mi, že žiadne výhody nemajú. Ak má niekto pocit, že niektorý z nich má nejakú výhodu, nech to dá vedieť. Z očí do očí, či anonymne. Ja prvý sa tým budem zaoberať!“

Pitso Mosimane tvrdí, že po ukončení angažmánu v saudskoarabskom klube Al-Ahli mu nevyplatili bonusy.
Čo sa to deje v Saudskej Arábii? Sťažnosť na nevyplatené účty! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});