Belasým ide v odvete predkola LM o poriadny balík: Zhrabne Slovan tri milióny?

Môže to byť štedrá futbalová noc! Ak dnes futbalový Slovan Bratislava udrží či zveľadí tesný náskok (1:0) a Zrinjski Mostar vyradí z ...
  • Zdroj: skslovan.com

Môže to byť štedrá futbalová noc! Ak dnes futbalový Slovan Bratislava udrží či zveľadí tesný náskok (1:0) a Zrinjski Mostar vyradí z 2. predkola Ligy majstrov, zhrabne 3 milióny eur.

FOTOGALÉRIA: ŠK Slovan Bratislava

V prípade postupu by mal istú účasť minimálne v skupine Konferenčnej ligy, čo sa mu podarilo aj v uplynulej sezóne. Belasí však majú v tomto pohárovom ročníku smelšie plány a chcú poskočiť aspoň o súťaž vyššie.

Ghanský útočník Sharani Zuberu zariadil pred týždňom jediným gólom slovenskému majstrovi nádejný výsledok pred odvetou.

„Je to tesný a sľubný náskok. Netreba ho vôbec podceniť a ostať maximálne koncentrovaný a motivovaný. Slovan zistil, že Mostar je zdolateľný a dá sa cez neho prejsť,“ uviedol pre Nový Čas bývalý brankár belasých Ladislav Molnár.

Na snímke tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie pred odvetou 2. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - HŠK Zrinskij Mostar.
Tréner Weiss pred odvetou proti Mostaru: Pre nás je to zápas roka! Zobraziť článok

V Mostare nemohol nastúpiť dištancovaný Juraj Kucka a pre virózu ani kapitán Vladimír Weiss. Prvý menovaný bude dnes k dispozícii, štart lídra tímu tiež nie je vylúčený.

„Ak by nebol fit, tak ho musia ostatní dobrým kolektívnym výkonom nahradiť. Vlado vie najmä doma narábať s emóciami. Dokáže dostať fanúšikov do varu, pripraviť nebezpečné situácie, poslať finálnu prihrávku či vypýtať si štandardku a aj ju kopnúť. Jeho výpadok by bol citeľnejší než v Mostare.“

Slovan hral vlani na európskej pohárovej scéne lepšie vonku ako doma, kde si neraz situáciu skomplikoval. Aj vo futbale bývajú nápady najviac cenené. Najčastejšie prichádzajú z hlavy a nôh mladšieho Weissa.

Trénera Weissa (vľavo) v Košiciach najviac zaujal talentovaný mladík.
Weissa očaril debutant Marcelli: Talentovaný mladík má prilákať ľudí Zobraziť článok

„Nečakám, že Slovan vytiahne proti súperovi nátlakový futbal a pôjde na hranicu rizika. Skôr sa bude prezentovať perfektnou organizáciou defenzívy a veľmi rýchlym prechodom do útoku. To sú jeho silné stránky, na ktoré sa spoľahne v odvete. Verím, že ju zvládne a postúpi.“

V hre je udržanie sa v lukratívnej Lige majstrov, kde je za postup do skupinovej fázy 15,6 milióna eur, čo sa blíži úrovni ročného rozpočtu Slovana. V prípade dnešného úspechu je tu i istota skupiny Konferenčnej ligy s prémiou 3 milióny eur.

„To by bol základ. Ostatné je veľmi dobrý bonus. Na toto bude Slovan hrať, takto to má zrátané. Akýkoľvek kalkul pred zápasom je však predčasný a zbytočný. Každý v klube vie, o čo ide. Je to jednoduchá matematika,“ dodal Molnár. Včera popoludní bolo predaných
18 000 vstupeniek.

Tréner Weiss: Vlado je pripravený nastúpiť

Dobrá správa pre slovenského futbalového majstra! Lídra a kapitána tímu Vladimíra Weissa (33) nepustila v Mostare na trávnik viróza a zápas preležal v hoteli. Pred dnešnou odvetou je zdravotne v poriadku a je pripravený zasiahnuť do hry.

Včera to potvrdil jeho otec a tréner Vladimír Weiss. „Pred ligovým zápasom v Košiciach sme nechali doma šesť hráčov. Všetci sú zdraví a trénujú. Štvrtý deň už aj Vlado. Verím, že sa dostane do hernej kondície. Je pripravený nastúpiť.“

Šéf lavičky belasých tradične odmietol prezradiť základnú zostavu. Jasno o jej zložení má vraj vždy až po poslednom predzápasovom tréningu. „Chceme postúpiť. Nič nie je rozhodnuté. Dúfam, že s podporou plného štadióna a s našou kvalitou sa nám to podarí. Musíme podať dobrý a zodpovedný výkon. Som pokojný, no vždy rešpektujem súpera.“

Karlos Vémola si po vyhratom zápase splnil svoj sen.
Karlos Vémola si splnil sen: Americká odmena za víťazstvo Zobraziť článok

Weiss verí, že na Tehelnom poli vypuknú rovnaké postupové oslavy ako vlani, keď Slovan vyradil rovnakého súpera v play-off Konferenčnej ligy až na penalty. „Musíme hrať rozumne a byť nebezpeční vpredu. Posledné štyri zápasy sme nedali gól z hry. Potrebujeme hrať s čistou hlavou a nebyť premotivovaní. Máme lepšie mužstvo. Verím, že to dokážeme,“ zdôraznil tréner Slovana.

O ČO HRÁ SLOVAN V POHÁROVEJ EURÓPE?

Postup do skupiny Ligy majstrov 15,6 mil. €

Postup do skupiny Európskej ligy 3,6 mil. €

Postup do skupiny Konferenčnej ligy 2,9 mil. €

Za 1. predkolo LM už získal 300 000 €

Za 2. predkolo LM by získal 400 000 €

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk