Putin dal pas americkému hokejistovi: Menell je šťastný, že môže byť Rus

Ruský prezident Vladimír Putin (70) udelil občianstvo svojej krajiny prvému severoamerickému hokejistovi. Priekopníkom sa stal Američan ...
  • Zdroj: instagram/brennanmenell

Ruský prezident Vladimír Putin (70) udelil občianstvo svojej krajiny prvému severoamerickému hokejistovi. Priekopníkom sa stal Američan Brennan Menell (26), bývalý hráč NHL, ktorý aktuálne pôsobí v Diname Moskva. Nemusí však zostať osamotený, keďže po ruskom pase túži aj Kanaďan Brendan Leipsic (29) z SKA Petrohrad.

Putin svojím podpisom schválil Menelliho žiadosť o udelenie občianstva. „Páči sa mi hrať v KHL a byť v Moskve. Všetko napredovalo rýchlo a ja som rád, že dostanem ruské občianstvo. Moja rodina sa teší, že som šťastný,“ povedal pre web druhej najlepšej ligy sveta rodák z amerického štátu Minnesota. Ten si za tamojší klub Wild zahral aj v NHL, ale naplno sa presadil až v nadnárodnej KHL, kde začínal v Diname Minsk.

Menell vo veľkom už študuje aj ruštinu, ktorú by chcel dokonale ovládať do konca novej sezóny. V nej už nebude považovaný za cudzinca, čo pomôže aj moskovskému Dinamu. KHL totiž od novej sezóny obmedzí počet „západných“ hráčov na troch. „Veľmi sa mu páči Rusko a Moskva, takže je pripravený tu zostať dlho. Je to dobrá reklama pre ruský šport,“ povedal pre RIA Novosti športový riaditeľ klubu Alexej Sopin.

Nela Lopušanová zažiarila na nedávnych MS do 18 rokov.
Nela Lopušanová neprestáva udivovať: Hokejový svet ohúrila ďalšou gólovou parádou Zobraziť článok

Skúsený obranca bude môcť Rusko aj reprezentovať. A v národnom drese sa možno stretne aj s Leipsicom. Kanadský útočník má totiž podľa slov generálneho riaditeľa SKA Petrohrad Romana Rotenberga tiež záujem o ruský pas.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});