Expert Milan Lešický: Žilinu chváli za filozofiu, ale vyčíta jednu vec proti Gentu

Slovensko budú zrejme reprezentovať v pohárovej Európe takto o týždeň už len dvaja zástupcovia. Futbalový expert Milan Lešický (78) totiž ...
  • Zdroj: anc

Slovensko budú zrejme reprezentovať v pohárovej Európe takto o týždeň už len dvaja zástupcovia. Futbalový expert Milan Lešický (78) totiž dáva popri Slovane dobré šance na postup aj Trnave, kým pri Žiline vyzdvihuje jej filozofiu. Tá však v priamej konfrontácii na vyspelé európske kluby nestačí.

FOTOGALÉRIA: Žilina

Podľa skúseného odborníka, ktorý pred 20 rokmi priviedol Žilinu k titulu a dobre naňho spomínajú aj v Trnave, naše kluby hrajú na hranici svojich schopností. Tie sú však limitované, preto sa slovenská pohárová púť často nedožije septembra... „Jedine Slovan dokáže trochu konkurovať podmienkami, skúsenosťami kádra a trénera. Od neho môžeme očakávať, že pôjde trochu ďalej. Za určitých okolností možno aj Trnava. Žilina na to kvalitatívne nemá,“ myslí si.

Na snímke smútok hráča Žiliny Kristiána Bariho po prehre 1:5.
Trnava po dlhom oslabení s cennou remízou, Žilina dostala lekciu od Gentu Zobraziť článok

Podľa Lešického je však úspech, že Žilinčania sa tam s takým mladým mužstvom vôbec dokázali dostať. „Žilinskému klubu sa nedá nič vyčítať. Rozhodli sa na túto dobu pre skvelý model, keď rozvíjajú a predávajú mladých hráčov. Na rovnocenné meranie síl v Európe to však nie je,“ doplnil. Nekritizuje, že ako Žilina proti Gentu hrala, len zauvažoval: „Keď ako tréner viem, aké mužstvo mám k dispozícii, tak sa nepúšťam do otvoreného boja s takýmito mužstvami. Lebo potom hrozí 5-6 kusov. Keby hrali defenzívne, zrejme by uhrali lepší výsledok. Je už na polemiku, aký spôsob si zvoliť.“

Čo sa týka zápasu Trnavy, tej podľa Lešického ublížil rozhodca z Faerských ostrovov. „Aj som sa nad ním v duchu usmial. Bol neskúsený a vylúčením poškodil Trnavu. Zákrok Gorosita v žiadnom prípade nebol úmysel. Rozhodca konal unáhlene a ovplyvnil zápas. On mal vlastný výklad pravidiel, čo je však bežné. Pre anglického rozhodcu by to nebol možno ani faul,“ pripojil s tým, že Spartak má reálnu šancu na postup. „Žilina by to mala so cťou dohrať, aby mladí chlapci mali z toho zážitok a futbalovo rástli. Malo by byť viac klubov, hlavne tých chudobnejších, ktoré sa budú venovať mládeži,“ dodal.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});