V druhej najvyššej súťaži sa predstaví nový klub: Takto sa bude volať farma HK Poprad

Vedenie hokejového klubu HK Poprad sa dohodlo na spolupráci s HK Levice a bude mať farmársky tím v Slovenskej hokejovej lige (SHL). V ...
  • Zdroj: TASR

Vedenie hokejového klubu HK Poprad sa dohodlo na spolupráci s HK Levice a bude mať farmársky tím v Slovenskej hokejovej lige (SHL). V druhej najvyššej slovenskej súťaži budú účinkovať AquaCity Pikes, hlavným trénerom sa stal Dušan Brincko.

Alexander Avcin v drese Prešova
Liptáci predstavili skúsené posily z Ruska: Prichádza brankár Krasikov a útočníka Avcin Zobraziť článok

„Hlavným dôvodom nášho príchodu do Popradu bola plánovaná rekonštrukcia zimného štadióna v Leviciach počas nadchádzajúcej sezóny a havarijný stav chladenia. Po niekoľkomesačných rokovaniach o možnostiach pôsobenia nášho klubu sme sa rozhodli pre sezónu 2023/2024 vytvoriť farmársky tím pre A-mužstvo HK Poprad priamo v Poprade," vysvetlila manažérka klubu Denisa Kleinová v tlačovej správe. „Spolupráca prebiehala už v minulosti, mesto Poprad nám poskytlo zázemie, a preto to bol najlepší variant a nebol dôvod váhať nad spoluprácou."

Názov reflektuje na jedného z hlavných partnerov klubu a slovenský podnázov charakterizuje šťuku. Pomenovanie vyjadruje dravosť a rýchlosť, čím sa chce aj tím prezentovať. „Musím povedať, že v rokovaniach s primátorom mesta Poprad Antonom Dankom ohľadne spolupráce a pomoci nám bola poskytnutá maximálna súčinnosť a som rád, že naše vzťahy v rámci klubu a mesta sú na výbornej úrovni. Je to skvelá správa pre popradský hokej. Už v minulosti sme s Levicami spolupracovali a niektorí hráči tam hrali. Hľadali sme medzistupeň medzi Extraligou juniorov a Tipos extraligou. Po športovej stránke to je výhoda, pretože klub produkuje veľké množstvo mladých hokejistov, ktorí končia v juniorskom veku. Chceli by sme k nám do organizácie sťahovať talentovaných hráčov zo širšieho okolia prípadne celého Slovenska. Týmto krokom zvýšime konkurenciu medzi hráčmi ako v extralige, tak v prvej lige," povedal riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

Slovenský hokejista Marcel Haščák po dvoch rokoch skončil v HC Slovan Bratislava.
Marcel Haščák v Slovane kontrakt nedodrží: Po dohode skončil Zobraziť článok

Hlavným koučom bude Brincko: „Chcem poďakovať za dôveru, že môžem opäť trénovať v Poprade. Budeme mať najmladšie mužstvo v lige a budeme úzko spolupracovať s trénerom ´kamzíkov´ Alešom Totterom. Väčšina hráčov má do 23 rokov. Neznamená to však, že sú nováčikovia, nakoľko mnohí majú viacročné skúsenosti so SHL. Pripravujeme aj tryout, na skúšku príde sedem hráčov a zapoja sa do neho aj juniori. Spoločne s trénermi A-tímu budeme všetkých pozorovať, rozprávať sa a niektorých si určite necháme, ktorí dostanú šancu v prípravných zápasoch. Po dvojtýždňovej príprave prvého mužstva sa uskutoční rez, a niektorí hokejisti prídu aj do nášho tímu. Naopak, hráči AquaCity Pikes majú šancu počas zranení hokejistov A-tímu nastupovať za ´kamzíkov´," uviedol Brincko.

Súpiska AquaCity Pikes

Brankári: Štefan Valluš, Matej Hurčík

Obrancovia: Lukáš Matúš Lavička, Alexander Zekucia, Samuel Socha, Matej Tomas, Sebastián Nahalka, Maroš Mešár

Útočníci: René Svitana, Markus Suchý, Patrik Sokoli, Štefan Dlugoš, Michal Stanček, Martin Volko, Oleksandr Peresunko, Oleksij Vorona, Martin Przygodzki, Lukas Poh

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});