Saganovi aj po Tour pôjde o veľa: Aké šance má na blížiacich sa MS?

Šou pokračuje! Slovenský cyklista Peter Sagan (33) má síce za sebou svoju poslednú Tour de France, no sezóna sa pre neho ešte ani zďaleka ...
  • Zdroj: fb/petosagan

Šou pokračuje! Slovenský cyklista Peter Sagan (33) má síce za sebou svoju poslednú Tour de France, no sezóna sa pre neho ešte ani zďaleka nekončí.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Už 3. augusta odštartujú spoločné majstrovstvá sveta v cyklistike v Glasgowe, kde by sa chcel náš klenot predstaviť na dvoch frontoch - cestných (6. augusta) i horských (12. augusta) pretekoch.

Sagan na Tour debutoval v roku 2012 a počas nasledujúcich rokov v nej nazbieral dvanásť etapových triumfov a rekordných sedem zelených dresov pre víťaza bodovacej súťaže. Účinkovanie na Tour zakončil po dvanástich rokoch 11. miestom v 21. etape s cieľom na Elyzejských poliach.

Deň voľna využil Peťo na dobitie bateriek.
Peter Sagan zabáva internet: Príde jeho tímu pokuta za rýchlosť? Zobraziť článok

Veľa dní na oddych mať však nebude, keďže sa už 6. augusta postaví najskôr na štart cestných pretekov na MS a následne 12. augusta absolvuje aj tie horské. „Plánujem sa teraz špecializovať na cestné majstrovstvá sveta. Na záver šampionátu sú potom ešte aj horské bicykle. K tomu môžem povedať len toľko, že sa budem snažiť zajazdiť čo najlepšie, pretože ide naozaj o veľa. Mám totiž veľkú motiváciu nominovať sa na budúcoročné olympijské hry vo Francúzsku. Majstrovstvá sveta sú preto aj tento rok pre mňa veľmi dôležité,“ uviedol Sagan, ktorý si dobre uvedomuje, že cestu do Paríža na OH si s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť vybojovať sám.

Zraky slovenských fanúšikov sa však budú upriamovať najmä na cestu, kde drží rodák zo Žiliny fantastické tri tituly majstra sveta. Ten štvrtý je však podľa viacerých odborníkov veľmi nepravdepodobný. „Pred Tour som vravel, že Peťo nebude patriť ani medzi širších favoritov na zelený dres a to isté platí aj pri cestných majstrovstvách. Na Tour sme mohli vidieť, že Peter jednoducho výkonnostne už nie je medzi tou elitou, preto sa so štvrtým titulom zrejme nedá počítať,“ zhodnotil pre Nový Čas jeden zo Saganových prvých trénerov Peter Zánický.

Saganov zvyšný program

6. august: MS v cyklistike v Glasgowe - cestné preteky

12. august: MS v cyklistike v Glasgowe - cross country

26. august - 17. september: Vuelta a España 2023

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});