Weiss prehovoril o strate opory: Chceli milióny, oklamali nás!

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. (58) prehovoril o strate veľkej opory. Neuveríte, koľko pýtali za Gruzínca Giorgiho Čakvetadzeho ...
  • Zdroj: TASR

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. (58) prehovoril o strate veľkej opory. Neuveríte, koľko pýtali za Gruzínca Giorgiho Čakvetadzeho z belgického Gentu!

FOTOGALÉRIA: Weiss - Slovan

Vedenie Slovana Bratislava robilo všetko, čo bolo v jeho silách, aby udržalo gruzínskeho reprezentačného stredopoliara Georgiho Čakvetadzeho. Ten počas uplynulej sezóny hral na Tehelnom poli na hosťovaní z belgického Gentu. Okamžite sa zaradil medzi lídrov tímu a výrazne sa podieľal na obhajobe majstrovského titulu aj postupu do vyraďovacej časti Európskej konferenčnej ligy.

Belasí o Čakvetadzeho napokon prišli. S Gentom sa nedohodli a Gruzínec putuje na ročné hosťovanie do anglického druholigového Watfordu. Tréner Vladimír Weiss starší prezradil, že vedenie belgického klubu požadovalo za prestup Čakvetadzeho neuveriteľné 4 milióny eur, informuje o tom šport.sk. Dokonca ani Watford tejto požiadavke nedokázal vyhovieť, preto tam ide na hosťovanie s opciou na trvalý transfer.

Lucas Lovat z ŠK Slovan Bratislava a Dario Čanadjija z Mostaru.
Zrinjski Mostar - Slovan Bratislava ONLINE: Slovan vybojoval najtesnejší triumf! Zobraziť článok

Podľa špecializovaného portálu Transfermarkt je hodnota Čakvetadzeho na úrovni 2,4 milióna eur. Takže belgický klub za neho pýtal takmer dvojnásobok. „Veľmi na neho vplýva agent aj jeden jeho kamarát, takisto druhý gruzínsky agent. Bol nútený ísť tam. Gent taktiež chcel, aby hral kvalitnejšiu ligu. Nám ostali oči pre plač, pretože sme mu pomohli a nemáme z toho nič," posťažoval sa tréner Weiss, ktorého cituje šport.sk.

Tréner belasých nezostal dlžný svojej povesti a tradične sa pred novinármi otvoril. Dokonca hovoril aj o klamstve zo strany agenta. „Pri prestupe by sa nám časť peňazí vrátila, takto šiel na hosťovanie a jeho transfer je v nedohľadne. Gent s ním špekuluje, jeho agent špekuluje. Dá sa povedať, že nás trošku aj oklamal. My sme im pomohli a oni neurobili všetko, aby prišiel naspäť."

Čakvetadze mal sľubne rozbehnutú kariéru. Bol v hľadáčiku gigantov ako Barcelona, Liverpool či Bayern. Potom si ale vážne poranil koleno, bol dlho mimo hru a jeho kariéra bola pribrzdená. Šancu mu ponúkol práve Slovan a Gruzínec ju dokázal využiť. Jeho strata však trénera Weissa veľmi mrzí, pretože nemá k dispozícii podobného hráča.

Na snímke zľava Josip Čondrič, Nemanja Bilbija, Marin Magdič (všetci Mostar) a André Green (Slovan) v odvete play off Európskej konferenčnej ligy (EKL) vo futbal ŠK Slovan Bratislava - HŠK Zrinjski Mostar v auguste 2022.
Zamotá Slovanu v Mostare hlavu? Zrijnski má v tíme aj jednu poriadnu sexicu Zobraziť článok

„Najviac, čo mi dnes chýba v zostave, je Čakvetadze. Bol spojivom medzi ofenzívou. Góly nedával, ale bol pri všetkých veľkých momentoch v pohároch. V hernom pláne nám citeľne chýba. Marko Tolič je typologicky iný hráč," vyhlásil Weiss pred vstupom Slovana do 2. predkola Ligy majstrov. Úvodný zápas odohrajú belasí na pôde majstra Bosny a Hercegoviny Zrinskeho Mostaru. Vlani cez tohto súpera postúpili do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});