Slovanistov čaká dnes prvý duel 2. predkola LM na pôde Mostaru: Prinesú im nové dresy šťastie?!

Vedia, s kým majú dočinenia a aj to, že ide o veľa! Reč je o futbalistoch bratislavského Slovana, ktorí nastúpia dnes o 21.00 hod. na ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Vedia, s kým majú dočinenia a aj to, že ide o veľa! Reč je o futbalistoch bratislavského Slovana, ktorí nastúpia dnes o 21.00 hod. na úvodný súboj 2. predkola Ligy majstrov (LM) proti šampiónovi Bosny a Hercegoviny.

S klubom Zrinjski Mostar hrali belasí aj vlani v play-off Konferenčnej ligy (KL) a po veľkej dráme postúpili do skupinovej fázy. Ak sa im aj teraz podarí vyradiť tohto súpera, budú pokračovať v LM, ale budú mať vo vrecku istú účasť v KL a už isté aj 3 milióny eur. Slovenský majster navyše dnes nastúpi v nových dresoch a fanúšikovia veria, že mu prinesú šťastie!

FOTOGALÉRIA: Slovanistov čaká dnes prvý duel 2. predkola LM na pôde Mostaru

Vlani po dramatickom dvojzápase postúpili zverenci Vladimíra Weissa st. do skupinovej časti Konferenčnej ligy. Na štadióne Gradski prehrali 0:1, no doma po triumfe 2:1 zvládli aj rozstrel z 11 m. Bosnianske médiá po triumfe Slovana v Luxembursku napísali, že Zrinjski sa môže pripravovať na odplatu.

„Budú nám chcieť vrátiť prehru z vlaňajška. Majú v kádri asi šesť hráčov z uplynulej sezóny vrátane kapitána Bibliju, ktorý je muž momentu. Bude to vyrovnané tam aj u nás doma. Bude to o emócii. Musíme v prvom zápas uhrať dobrý výsledok a potom verím, že to doma pred vypredaným štadiónom zvládneme,“ povedal pred dnešným prvým duelom skúsený kouč Weiss.

Brazílčanky patria tradične medzi najväčšie favoritky turnaja.
Brazílčanky na úvod MS s hladkou výhrou: Z ich gólovej akcie vám padne sánka! Zobraziť článok

Bez Kucku, ale s Čavričom

Slovanisti odleteli do Mostaru včera a večer už absolvovali aj tréning. Do zápasu opäť nebude môcť zasiahnuť skúsený záložník Juraj Kucka, ktorý dostal v domácom súboji so Swiftom červenú kartu za pohryznutie súpera. Od disciplinárky vyfasoval dvojzápasový dištanc, jeden duel si už odpykal neúčasťou v odvete 1. predkola. Nastúpiť tak môže až v domácej odvete proti Mostaru o týždeň na Tehelnom poli. Dobrou správou je to, že Weiss bude mať naďalej k dispozícii kanoniera Aleksandara Čavriča, ktorý zatiaľ zostáva v Slovane, hoci bol avizovaný jeho odchod do ruskej Kazane.

Premiéra v Mostare

Najúspešnejší slovenský klub nastúpi proti Mostaru premiérovo v novej edícii dresov, v ktorých odohrá celý tento ročník. Nové dresy majú tri spoločné prvky na každej edícii dresov a zároveň viacero noviniek oproti tým doterajším. Spoločnými prvkami sú belasá farba, slovenský dvojkríž na prednej strane dresu a päť zlatých hviezdičiek na zadnej strane, ktoré symbolizujú päť získaných titulov v rade. „Áno, v týchto dresoch prvýkrát nastúpime proti Mostaru,“ potvrdil pre Nový Čas bývalý vynikajúci útočník Slovana Róbert Vittek, ktorý pracuje v štruktúrach klubu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});