Nahnevaný Van Aert odkazuje Philipsenovi: Mal si šťastie, že som tam bol ja a nie Sagan!

Nahnevaný Belgičan Wout Van Aert odkazuje Jasperovi Philipsenovi: Mal si šťastie, že tam namiesto mňa nebol Peter Sagan, dopadol by si zle!
  • Zdroj: TASR/AP

Nahnevaný Belgičan Wout Van Aert odkazuje Jasperovi Philipsenovi: Mal si šťastie, že tam namiesto mňa nebol Peter Sagan, dopadol by si zle!

FOTOGALÉRIA: Sagan

Veľké kontroverzie sprevádzajú prvé dni na Tour de France 2023. Agresivita pretekárov, množstvo pádov, či pripináčiky na trati. Zaujalo tiež gesto nahnevaného Belgičana Wouta Van Aerta, ktoré posmešne napodobňoval Slovinec Tadej Pogačar. Práve Van Aerta sa pýtali novinári na šprintérsky súboj s Jasperom Philipsenom, ktorý ho rozčertil. „Jasper musí byť rád, že na mojom mieste nebol jazdec ako Peter Sagan, pretože v takom prípade by uvoľnil miesto," cituje Belgičana portál cyclingpro.net. Van Aert naznačoval, že Sagan sa v podobných situáciách správa omnoho agresívnejšie a pre Philipsena by to nemuselo dopadnúť dobre.

Belgický cyklista Jasper Philipsen triumfoval aj v 4. etape 110. ročníka Tour de France.
Sagan siahal na TOP10, záver 4. etapy poznačil hromadný pád Zobraziť článok

Van Aert dobre vie, o čom hovorí. V minulosti sa už so Saganom dostal do niekoľkých ostrých súbojov. Stačí si spomenúť na Tour de France 2020, keď sa dostali do súboja v špurte, po ktorom v cieli Belgičan ukázal slovenskému cyklistovi vztýčený prostredník, niekoľko nadávok a neskôr ho nazval "hlúpou opicou".

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});