Martin Chromiak o premiérovej sezóne medzi mužmi: Ak budem lídrom na farme, šanca na NHL môže prísť!

V úvode sezóny sa zdravotne trápil, ale na jej konci má dôvod na úsmev! Reč je o hokejistovi Martinovi Chromiakovi (20), ktorý má za ...
  • Zdroj: ontarioreign.com

V úvode sezóny sa zdravotne trápil, ale na jej konci má dôvod na úsmev! Reč je o hokejistovi Martinovi Chromiakovi (20), ktorý má za sebou premiérovú sezónu medzi mužmi.

Talentovaný útočník ju strávil na farme klubu Los Angeles Kings - Ontario Reign. V rozhovore pre Nový Čas prezradil, čo musí do nového ročníka zlepšiť a aj to, ako vidí svoju šancu zahrať si už v budúcej sezóne v slávnej NHL.

FOTOGALÉRIA: Martin Chromiak

Koncom mája ste sa vrátili na Slovensko z premiérového seniorského šampionátu v Lotyšsku, čo ste za ten čas stihli robiť?

Zväčša som iba oddychoval (smiech). Bol som pozrieť rodinu a stihol som aj dovolenku na Cypre so spoluhráčmi z národného tímu Samom Kňažkom a Šimonom Nemcom. Teraz už začínam postupne trénovať.

V akej fáze prípravy ste?

Som iba na začiatku, pretože po predošlej sezóne, ktorá bola dlhá a náročná, som potreboval relax, aby moje telo zregenerovalo.

Ako hodnotíte svoju premiérovú sezónu medzi mužmi, ktorú ste strávili na farme Los Angeles v tíme Ontario v súťaži AHL?

Keď si teraz spomeniem, aké patálie ma v úvode postihli, tak ju musím hodnotiť ako úspešnú. Vlani v lete som mal žalúdočné problémy, keď som schudol vyše desať kíl. Potom pred prvým duelom ročníka som dostal zápal slepého čreva a vlastne som naskočil do sezóny až v polovici decembra. Postupne som sa však dostal zo štvrtej formácie do prvých dvoch útokov, hral som aj presilovky a čerešničkou na torte bola účasť na majstrovstvách sveta.

Už ste sa teda oťukali medzi mužmi, takže už veľmi dobre viete, čo treba zlepšiť do budúcnosti…

Áno, presne tak, už viem, na čom musím teraz v lete zamakať. Je to najmä vyrovnanosť mojich výkonov. Mal som sériu dobrých zápasov, ale potom boli aj tie nevydarené. Ale celkovo sa musím zlepšovať vo všetkom, aby som sa v budúcnosti dostal do NHL.

V čom ste pociťovali najväčší rozdiel medzi juniorským a teraz už mužským hokejom?

Veľa zápasov, veľa cestovania, ten program je naozaj nabitý a aj hráči sú už kvalitnejší. Je to samozrejme aj rýchlejšie.

Spoluhráči z národného tímu ako Regenda, Kelemen či Kňažko si už odbili debut v najlepšej lige sveta. Je váš cieľ napodobniť ich už budúci ročník a obliecť si dres Los Angeles v NHL?

Samozrejme, že je mojou ambíciou už v novej sezóne okúsiť NHL. Som k tomu veľmi blízko, ale na druhej strane aj veľmi ďaleko. Musím však podávať vyrovnané výkony na farme, byť lídrom a potom by tá šanca mohla prísť už v tomto ročníku.

Hviezdou Los Angeles je slovinský útočník Anže Kopitar. Aj ste sa s ním počas sezóny stretli?

Áno, keďže Los Angeles trénuje na rovnakom štadióne ako náš farmársky tím Ontario, takže ho, samozrejme, stretávam.

Je pre vás bonus, že klub sa nachádza v slnečnej Kalifornii, takže to máte na pláž doslova na skok?

Je to naozaj super. Doposiaľ som vždy pôsobil v studenej destinácii, takže teraz si užívam každý deň. Los Angeles je neskutočné mesto, ak mám čas navyše, tak vybehnem na koncert a bol som s rodinou dvakrát aj na NBA. Ale väčšinou relaxujem na pláži, kde mám aj prenajatý dom a tam si najlepšie oddýchnem od hokeja.

Ako to je s varením, viete sa o seba postarať?

Bol som nútený sa to naučiť. Ale, samozrejme, mi pomohla mamina, ktorej som častokrát zavolal, čo si mám kúpiť a ako to mám uvariť. A pomohol občas aj internet, kde som čerpal informácie (smiech).

Martinovan sezóna v číslach

Základná časť:

  • zápasy: 55
  • góly: 15
  • asistencie: 13

Play-off:

  • zápasy: 2
  • góly: 0
  • asistencie: 1
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});