Vydarené druhé kolo draftu: Zazneli mená ďalších troch Slovákov!

Dalibor Dvorský a Samuel Honzek počuli svoje meno hneď v prvom kole draftu NHL, v tom druhom k ním pribudli ďalší traja slovenskí hokejisti!
  • Zdroj: iihf.com

Dalibor Dvorský a Samuel Honzek počuli svoje meno hneď v prvom kole draftu NHL, v tom druhom k ním pribudli ďalší traja slovenskí hokejisti!

FOTOGALÉRIA: Maxim Štrbák a Martin Mišiak

Slovák Adam Gajan sa stal najvyššie draftovaným brankárom v roku 2023. V 2. kole si ho z celkového 35. miesta vybral klub NHL Chicago Blackhawks. Štvrtým draftovaným slovenským hokejistom v tomto roku sa stal obranca Maxim Štrbák, ktorý zamieril zo 45. priečky do Buffala Sabres. V 2. kole zaznelo aj meno útočníka Martina Mišiaka, siahlo po ňom z 55. miesta takisto Chicago.

Najvyššie draftovaný slovenský obranca v tomto roku je Maxim Štrbák. Syn bývalého reprezentačného obrancu Martina Štrbáka hokejovo vyrastal vo Fínsku. Po pôsobení v mládežníckych výberoch Jokeritu Helsinki sa vlani presunul do zámoria, kde v minulej sezóne hral za Sioux Fall Stampede v USHL. Osemnásťročný zadák získal v 46 zápasoch 18 bodov za päť gólov a 13 asistencií. SR reprezentoval na MS hráčov do 18 i 20 rokov.

Už v 1. kole siahli profiligové kluby po dvoch Slovákoch. Tohtoročnou slovenskou draftovou jednotkou sa stal Dalibor Dvorský, 18-ročného centra si vybral z 10. miesta St. Louis Blues. Krídelník Samuel Honzek putuje do Calgary, Flames si ho zvolili zo 16. priečky.

Spomedzi európskych korčuliarov si kluby vybrali v 1. kole okrem dvoch Slovákov aj šiestich Švédov, štyroch Rusov, jedného Rakúšana a jedného Čecha - útočník Eduard Šalé zamieril z 20. miesta do organizácie Seattlu Kraken. V prvej 32-ke nezaznelo meno ani jedného Fína, Nemca, Švajčiara či Lotyša.

Adam Gajan chytal na juniorských MS v Kanade na prelome rokov.
Adam Gajan najvyššie draftovaným brankárom! Zahrá si po boku hviezdneho Bedarda Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});