Skaut to vidí jasne: V prvom kole draftujú troch Slovákov a celkovo týchto desiatich!

Už len pár hodín nás delí od vstupného draftu NHL! Profesionálny skaut tímu zámorskej profiligy nepochybuje o tom, že trojica Slovákov ...
  • Zdroj: TASR/AP

Už len pár hodín nás delí od vstupného draftu NHL! Profesionálny skaut tímu zámorskej profiligy nepochybuje o tom, že trojica Slovákov bude vybratá v 1. kole a celkovo kluby podľa neho vyberú túto desiatku hokejistov spod Tatier.

Slovensko čaká ďalší draft, ktorý sa zapíše do histórie! Už o pár hodín odštartuje veľká udalosť v Nashville a nemenovaný profesionálny skaut z  NHL to vidí z pohľadu Slovenska ružovo. Je presvedčený o tom, že v 1. kole vyberú trojicu slovenských hokejistov. „Okrem Dvorského a Honzeka som presvedčený, že v ňom bude aj Maxim Štrbák," vyhlásil pre TVNOVINY.sk.

Dvorskému zámorskí odborníci predpovedajú miesto v elitnej desiatke, oslovený skaut to vidí ešte pozitívnejšie. „Dokonca si myslím, že bude ešte vyššie, než na desiatom mieste, možno aj na siedmom. Ktovie, ako sa bude vyvíjať situácia ohľadom Rusa Matveja Mičkova, či pre viaceré dôvody náhodou nepôjde nižšie."

Slovenský hokejista Dalibor Dvorský.
Špecializovaný portál zverejnil finálny preddraftový rebríček: Ako obstáli Slováci? Zobraziť článok

Druhým horúcim želiezkom v ohni bude útočník Samuel Honzek. Podľa väčšiny prognóz a rebríčkov zámorských odborníkov by nemal chýbať v elitnej dvadsiatke. „Osobne si myslím, že sa môže dostať aj do top 15. Je veľký, dobre korčuľuje a má slušnú strelu. Nie je síce taký kreatívny ako Dvorský. Je skôr prototypom kanadského hokeja," hovorí skaut.

Podľa jeho názoru sa slovenský hokej môže v blížiacom sa drafte tešiť na poriadnu žatvu. „Desať. Okrem šestice z NHL Combine by som povedal, že aj Pekarčík, Urban, Molnár a niekto z trojice Kukumberg, Cedzo a Dej."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});