Kto zapríčinil pád Sagana? Bývalý cyklista tvrdí, že to vie iba jediný muž

Neskrýval hnev a podráždenie! Slovenský cyklista Peter Sagan (33) nebol v cieli spoločného šampionátu Slovenska a Česka spokojný s druhým ...
  • Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Neskrýval hnev a podráždenie! Slovenský cyklista Peter Sagan (33) nebol v cieli spoločného šampionátu Slovenska a Česka spokojný s druhým miestom. Brutálny pád v závere pretekov s ním zamával a emócie dával hneď najavo.

FOTOGALÉRIA: Svorada o Saganovi

Celú situáciu sledoval aj bývalý cyklista Ján Svorada (54). „Z obrázkov, ktoré sme videli v televízii, sa absolútne nedá posúdiť, čo sa vlastne stalo. Najlepším svedkom alebo ten, ktorý by to mohol najlepšie opísať, je Peter Sagan. Ak by sme boli schopní vidieť zábery z vrtuľníka, tak ako tomu býva na Tour de France, či podobných veľkých pretekoch, dalo by sa viac chápať, čo sa prihodilo. Ale zo záberu spredu nie je jasné, aké boli rozostupy medzi pretekármi v hĺbke špurtérskeho poľa. Vôbec nedokážem pochopiť, čo sa Petrovi stalo, pretože zrazu z čista-jasna na bicykli zavrávoral. Nemyslím si, že to bola chyba pretekárov pred ním, pretože tí si išli svoju líniu. Ťažko povedať, čo bola príčina pádu,“ povedal pre denník Pravda víťaz troch etáp Tour de France.

Peter Sagan v cieli nešťastne padol.
Expert sa pustil do Petra Sagana: Správal sa ako somár! Zobraziť článok

Svorada vníma aj to, že okruh trate nebol pre Sagana, kde by mohol nechať vyniknúť svoju vytrvalosť. Navyše, nemal žiadnu pomoc od kolegov, na rozdiel o tímov, ktoré boli zastúpené vo väčšom počte. „Okrem pádu mohol byť frustrovaný z toho, že jazdil proti presile,“ myslí si Svorada.

Po páde museli Petra krotiť ľudia z jeho tímu.
Podráždený Sagan reaguje: Som celý doškriabaný! Je ohrozený Petrov štart na Tour? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});