Dôvod prestupu slovenského obrancu do KHL je zrejme jasný: Toľko zarobí za jednu sezónu!

Martin Gernát (30) dlhodobo patrí k najlepším slovenským obrancom. Skúsený bek si na európskom kontinente vybudoval silné renomé a po ...
  • Zdroj: TASR/AP

Martin Gernát (30) dlhodobo patrí k najlepším slovenským obrancom. Skúsený bek si na európskom kontinente vybudoval silné renomé a po konci vo švajčiarskom Lausanne si mohol vyberať z viacerých ponúk. Napokon sa rozhodol prijať tú najkontroverznejšiu a podľa všetkého aj finančne najvýhodnejšiu.

FOTOGALÉRIA: Martin Gernát

S mužstvom Lokomotiv Jarosľavl z ruskej KHL podpísal Martin Gernát zmluvu na jeden rok. Tamojší športový portál championat.com najnovšie zverejnil informácie týkajúce sa detailov samotného kontraktu dlhoročného slovenského reprezentanta. 

Podľa údajov Championat by mal ostrieľaný obranca počas jednej sezóny zarobiť približne 60 miliónov rubľov, čo je v prepočte cca 660 tisíc eur. Ďalších 300 tisíc eur môže získať v rámci rôznych výkonnostných bonusov.

Ondrej Molnár nezažil najlepšiu preddraftovú sezónu.
Slovenský mladík sa prepadol v preddraftových rebríčkoch: TOTO je podľa experta hlavná príčina! Zobraziť článok

Ďalšou novinkou je pokračovanie slovenského brankár Adama Húsku v tíme Torpedo Nižnij Novgorod, čo pre web championat.com potvrdil aj hráčov agent Shumi Babaev.

„Adam čoskoro podpíše zmluvu. Dohodli sme sa s Nižným Novgorodom na podmienkach kontraktu. Húska má za sebou operáciu, ale je jasné, že sa v auguste Adam pripojí k tímu," povedal Babaev.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});