Portugalský búrlivák Mourinho bude pykať: UEFA mu naparila prísny trest!

Nervy na uzde neudržal. Európska futbalová únia (UEFA) suspendovala trénera Joseho Mourinha (60) na štyri zápasy v európskych súťažiach. ...
  • Zdroj: Northfoto

Nervy na uzde neudržal. Európska futbalová únia (UEFA) suspendovala trénera Joseho Mourinha (60) na štyri zápasy v európskych súťažiach. Rozhodnutie prišlo v reakcii na urážky, ktorými Portugalčan počastoval rozhodcu Anthonyho Taylora po prehre Ríma so Sevillou (1:2) vo finále Európskej ligy.

FOTOGALÉRIA: José Mourinho

Skúsený Mourinho sa obul do hlavného rozhodcu na pozápasovej tlačovej konferencii a neskôr arbitrovi venoval sériu nadávok v garáži Puskás Arény. O dva dni museli Taylora a jeho rodinu na budapeštianskom letisku sprevádzať príslušníci bezpečnostnej služby, pretože na nich útočili fanúšikovia Ríma. Smerom k arbitrovi dokonca hodili stoličku.

Rím dostal pokutu 50.000 eur a zákaz priniesť si fanúšikov na najbližší vonkajší zápas v európskej súťaži. Dôvodom je používanie pyrotechniky, hádzanie predmetov či spôsobovanie škôd zo strany priaznivcov talianskeho klubu. Informácie priniesla agentúra AFP.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});