Ukrajine sa na slovenskej pôde darilo, Fíni presvedčivo zdolali outsidera!

Ukrajinskí futbalisti si pripísali druhé víťazstvo v C-skupine kvalifikácie ME 2024. V pondelok na Štadióne Antona Malatinského v Trnave ...

Ukrajinskí futbalisti si pripísali druhé víťazstvo v C-skupine kvalifikácie ME 2024. V pondelok na Štadióne Antona Malatinského v Trnave zdolali Maltu tesne 1:0 a poistili si druhé miesto v tabuľke.

Fotogaléria

Ukrajinci mali počas celého stretnutia hernú prevahu, ale odpor súpera zlomili až v 72. minúte, keď sa z jedenástky presadil Viktor Cygankov. Príležitosť kopať pokutový kop mali už v 52. minúte, ale Andrij Jarmolenko z bieleho bodu trafil brvno.

Arménsko vydrelo v Jerevane víťazstvo 2:1 nad Lotyšskom a poskočilo na druhú priečku v D-skupine. O trojbodovom zisku domácich rozhodol v 89. minúte z penalty Tigran Barseghjan. Krídelník Slovana Bratislava nastúpil v 77. minúte, od 33. minúty hral za Arménsko aj bývalý hráč MŠK Žilina Vahan Bičachčjan. Duel viedol slovenský rozhodca Peter Kráľovič, na čiarach mu asistovali krajania Milan Štrbo a Tomáš Vorel, štvrtý arbiter bol Martin Dohál.

Fíni rozstrieľali v Helsinkách San Maríno 6:0 a poskočili priebežne na čelo H-skupiny. Hetrikom sa blysol striedajúci Daniel Hakans, tri góly strelil v priebehu deviatich minút.

        4. kolo kvalifikácie ME 2024
        C-skupina:
        Ukrajina - Malta 1:0 (0:0)
        Gól: 72. Cygankov (z 11 m)

        D-skupina:
        Arménsko - Lotyšsko 2:1 (1:0)
        Góly: 36. Tiknizjan, 89. Barseghjan (z 11 m) - 67. Mkrtčjan (vl.). Rozhodovali: KRÁĽOVIČ - ŠTRBO, VOREL (všetci SR).

        H-skupina:
        Fínsko - San Maríno 6:0 (2:0)
        Góly: 65., 72. a 74. Hakans, 16. Kamara, 39. Källman, 76. Pukki
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});