Dva rekordy za 5 hodín: Slovenské atlétky sa prekonávali

To sa len tak nevidí! Slovenská atletika sa potešila z dvoch národných rekordov v jeden deň. Výnimočné však je, že v jednej disciplíne, ...

To sa len tak nevidí! Slovenská atletika sa potešila z dvoch národných rekordov v jeden deň. Výnimočné však je, že v jednej disciplíne, na dvoch rôznych mítingoch a od dvojice atlétok.

Fotogaléria

Najprv mala radosť z vylepšenia vlastného rekordu na 100 m prekážok Stanislava Škvarková (27), ktorú o necelých päť hodín neskôr prekonala Viktória Forster (21).

Škvarková absolvovala v Trnave dva behy. V prvej sérii zabehla čas 13,03 s, čím naznačila formu. Po necelej hodine druhýkrát v kariére pokorila hranicu 13 sekúnd a o stotinu vylepšila vlastný rekord na 12,89 s. „Verím, že to nie je konečné a stiahnem z neho ešte kúštik,“ povedala pre atletika.sk.

Pre Škvarkovú ide o veľké povzbudenie, keďže v minulých dvoch rokoch ju brzdili zdravotné problémy. „Teraz som už v poriadku, cítim sa super a verím, že výsledok tvrdej práce sa už ukázal v Trnave a ešte viac sa len ukáže,“ doplnila. Na ďalších mítingoch sa pokúsi atakovať prísny limit 12,78 s na augustové MS v Budapešti.

Kým na vylepšenie predchádzajúceho rekordného zápisu sme čakali takmer tri roky, teraz to bolo necelých päť hodín, keď talentovaná Viky Forster zabehla čas 12,88 s. „Očakávala som kvalitný výkon, keďže som sa cítila naozaj dobre. Avšak to, že to bude pod 12,90, som nepredpokladala. Osobák ma prekvapil, ale veľmi sa z neho teším,“ vyjadrila sa zverenka Kataríny Adlerovej.

„Na jednej z prekážok mala Viky drobnú kolíziu, preto verím, že od nej môžeme čakať ešte lepšie výkony,“ komentovala trénerka. Osobný rekord vylepšila o priam neskutočných 24 stotín a pripravila krásny darček svojej mame Marte k narodeninám.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});