Tsitsipas mal na hladkú prehru vysvetlenie: Tomuto sa už v budúcnosti vyhne

Stefanos Tsitsipas (24) bol v utorňajšom štvrťfinále Roland Garros až nečakane slabým súperom Carlosa Alcaraza a mal pre to svoje ...
  • Zdroj: SITA/AP

Stefanos Tsitsipas (24) bol v utorňajšom štvrťfinále Roland Garros až nečakane slabým súperom Carlosa Alcaraza a mal pre to svoje vysvetlenie.

FOTOGALÉRIA: Stefanos Tsitsipas

Do útlmu gréckeho tenistu dostali lieky na spanie a ich použitie označil za veľkú chybu, ktorú už nebude opakovať. Ospalý a bez potrebnej dávky adrenalínu podľahol svetovej jednotke 2:6, 1:6 a po krátkom "prebudení" 6:7.

"Jednej veci sa budem chcieť v budúcnosti vyhnúť, a to užívaniu melatonínu a zdriemnutia si pred zápasom. Pretože to zjavne nefunguje," povedal Tsitsipas.

Carlos Alcaraz.
Alcaraz o súperovi v semifinále dvojhry: Je to jeden z najlepších hráčov sveta! Zobraziť článok

Keďže mal rozhodený biorytmus a predchádzajúce zápasy v Paríži hral prevažne večer, snažil sa pred duelom s veľkým favoritom Alcarazom zaspať. Na odporúčaných dvadsať minút. Efekt bol ale opačný.

"Čudoval som sa ešte pri prvom game, keď som podával, prečo necítim adrenalín a stres. Bol som pokojnejší ako zvyčajne. Väčšinou spať pred zápasom nechodím, vlastne nikdy," vyčítal si Tsitsipas, ktorý hral na Roland Garros pred dvoma rokmi finále.

Alcarazovi po jasnom víťazstve však vyjadril rešpekt. "Nehral nejaký super špičkový tenis. To ja som dovolil, aby to tak bolo. Ale hral dobre, to zas áno," dodal Tsitsipas. Zobudil sa až za stavu 2:5 v treťom sete a doviedol ho do tajbrejku. V ňom ale prehral 5:7.

Radosť Sobolenkovej z postupu do semifinále Roland Garros.
Bieloruská tenistka ukázala odvahu: Otvorene skritizovala vojnu na Ukrajine i prezidenta Lukašenka Zobraziť článok

Španielsky tenista si naopak pochvaľoval úroveň svojej hry. "Ide stále hore. Povedal by som, že som odohral jeden z najlepších zápasov vôbec," uviedol Alcaraz. A teší sa na očakávanú bitku s Novakom Djokovičom, ktorý môže v Paríži vylepšiť rekord 23. grandslamových titulov.

"Už keď bol známy žreb, všetci sa tešili na tento zápas, na semifinále s Novakom. Ja tiež. Od vlaňajška som sa tešil na ďalšiu vzájomnú bitku. Bude to jeho už päťdesiateštvrté semifinále na grandslamoch, moje druhé. V tom je rozhodne oveľa lepší. Ale nad tým nebudem rozmýšľať," dodal 20-ročný Alcaraz.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});