Dá kouč Fischer niektorým hráčom proti Lotyšsku voľno? Náš osud je v rukách Švajčiarov

Hokejisti Švajčiarska bodovali naplno aj v šiestom vystúpení na MS v Rige. Po triumfe 4:2 nad Českom sú pred záverečným utorňajším duelom ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Hokejisti Švajčiarska bodovali naplno aj v šiestom vystúpení na MS v Rige. Po triumfe 4:2 nad Českom sú pred záverečným utorňajším duelom proti Lotyšsku už istými víťazmi B-skupiny.

FOTOGALÉRIA: MS v hokeji: Česko - Švajčiarsko

Aj preto si môžu v poslednom súboji skupiny dovoliť šetriť sily na play off a neriskovať zranenia. Na ich výhru v riadnom hracom čase sa ale budú spoliehať slovenskí hokejisti, ktorí ak v zajtrajšom zápase zdolajú za tri body Nórsko (začiatok o 11.20 h), budú večer čakať na výsledok zápasu Lotyšska so Švajčiarskom (od 19.20 h). Iba výhra Švajčiarov za tri body ich posunie do štvrťfinále.

Slovenskí hokejisti a realizačný tím absolvovali na MS v Rige spoločné fotenie.
Dusno na slovenskej striedačke: Hrivík mal konflikt s Hudáčkom! Zobraziť článok

Či bude Švajčiarsko motivovať odmenu milión švajčiarskych frankov za to ak na tohtoročných majstrovstvách sveta ovládne všetkých desať zápasov, ťažko povedať.

Švajčiarsky hráč Andres Ambuhl (uprostred) oslavuje so spoluhráčmi.
Nedokázali to ani Česi: Suverénne Švajčiarsko ovládlo B-skupinu Zobraziť článok

Švajčiari nepripúšťajú, že by v utorok vypustili súboj s Lotyšskom. "Máme víťaznú mentalitu, do zápasu pôjdeme s cieľom vyhrať," povedal švajčiarsky útočník Nico Hischer po zápase s Českom. Tréner Patrick Fischer však na sociálnej sieti avizoval, že v poslednom zápase v skupine nechá niektorých kľúčových hráčov oddýchnuť si.

Nech už teda duel domácich Lotyšov, ktorí majú obrovskú šancu postúpiť do štvrťfinále a v súboji so Švajčiarmi ich bude hnať dopredu domáce publikom, dopadne akokoľvek, Slováci sa musia sústrediť na to, aby proti Nórom podali lepší výkon ako proti Slovincom či Kazachstanu a najmä, aby vyhrali za tri body. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});