Dusno na slovenskej striedačke: Hrivík mal konflikt s Hudáčkom!

Dusno na striedačke! Slovenskí hokejisti vydreli na svetovom šampionáte v Rige v nedeľu víťazstvo nad Slovinskom (1:0) a udržali sa v ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Dusno na striedačke! Slovenskí hokejisti vydreli na svetovom šampionáte v Rige v nedeľu víťazstvo nad Slovinskom (1:0) a udržali sa v hre o štvrťfinále.

FOTOGALÉRIA: Slovinsko - Slovensko

Pravda, štvrťfinále už dávno nemajú vo vlastných rukách. Aj po prípadnom víťazstve nad Nórskom v utorok sa musia spoľahnúť na to, že Lotyši nezískajú vo večernom stretnutí už s istým víťazom skupiny, Švajčiarskom, ani bod!

Slováci aj s obrovským šťastím ustáli záverečný tlak zachraňujúceho sa Slovinska. Nervozita a strach o víťazstvo v riadnom hracom čase boli na našej striedačke cítiť celý zápas. Z triumfu sa po záverečnej siréne nešli spontánne tešiť všetci hráči. Kapitán Marek Hrivík a útočník Libor Hudáček sa na seba nervózne pozerali a ešte si aj vymenili pár slov, kým ostatní hráči išli k brankárovi Škorvánkovi zablahoželať k nule.

Gólová radosť hráčov Slovenska po góle Richarda Pánika v zápase B-skupiny Slovinsko - Slovensko.
Sen o štvrťfinále stále žije! Slováci poslali Slovinsko o kategóriu nižšie Zobraziť článok

Podľa záberov televízie RTVS sa v poslednej minúte, kedy sa Slováci bránili power play Slovincov, odohral medzi Hrivíkom a Hudáčkom konflikt.

Vpravo brankár Slovákov Stanislav Škorvánek.
Škorvánek zatiahol proti Slovincom roletu: Skoro som si to tam hodil sám! Zobraziť článok

Zdalo sa, že náš kapitán vyčítal Hudáčkovi snahu streliť gól do prázdnej bránky, pričom z toho bolo zakázané uvoľnenie a návrat do nášho obranného pásma. Predtým bol zasa Hudáček zbytočne vylúčený. Podľa záberov vyčítal niečo Hudáčkovi aj Peter Cehlárik.

Po zápase prišiel medzi novinárov iba Hrivík. Hudáček neprišiel ani do novinárskej zóny.

„To sú veci, ktoré zostanú v kabíne. Povieme si medzi sebou, von sa to nedostane,“ odpovedal Marek Hrivík, keď sa ho na konflikt pýtali novinári. „Nemám pocit, že kabína nefunguje dobre, Sme skvelá partia, držíme spolu. Jednoducho to len treba ukázať aj v zápase. Predovšetkým v situáciách, keď ide o to, čo máte na dresu vpredu, nie vzadu. Vtedy zlyhávame,“ narážal zrejme na sebecké správanie sa Hudáčka náš kapitán.

„Veľmi chce dať gól, ale v niektorých situáciách by to nemal až tak hrotiť,“ povedal v štúdiu RTVS na adresu Hudáčka bývalý elitný strelec Marián Gáborík.

„Tam musíš byť tímový a nie myslieť na to, že chceš dať gól. Je 1:0, hráš o zachovanie šance na štvrťfinále, na čom pracuješ celý turnaj. A nielen ty. Tímovosť je o uvedomení si, že tvoji spoluhráči a ľudia vedľa teba pracujú na niečom, vrhajú sa do striel. Hudáček určite cíti na seba tlak. Je tam na to, aby dával góly, a jednoducho mu to nejde,“ dodal pre RTVS Boris Valábik.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});