Hrdina Škorvánek: Osud nám vrátil to, čo nám zobral proti Čechom!

Brankár Stanislav Škorvánek bol jedným z hrdinov slovenského tímu na ceste za dôležitým víťazstvom proti domácemu Lotyšsku (2:1) na majstrovstvách ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Brankár Stanislav Škorvánek bol jedným z hrdinov slovenského tímu na ceste za dôležitým víťazstvom proti domácemu Lotyšsku (2:1) na majstrovstvách sveta v Rige a Tampere.

Stanislav Škorvánek dostal dôveru realizačného tímu po prehre s Českom (2:3) a odplatil sa najlepším možným spôsobom - vychytaným víťazstvom proti domácemu Lotyšsku (2:1). Gólman extraligových Michaloviec predviedol 27 úspešných zákrokov a viacero z nich možno označiť za kľúčové.

„V prvej tretine na mňa nesmerovalo veľa striel. Nič mi však nepadlo a aj to mi pomohlo. Pomohli mi aj spoluhráči, ktorí nepúšťali súpera do veľkých šancí. Bolo dôležité, že sme v tretej tretine dali gól. Padlo to v čase, keď nám už hra nešla tak ako v prvej tretine. Toto víťazstvo môže byť pre nás vzpruha. Včera (proti Česku) sme boli lepší tím a prehrali sme. Teraz sa nám to vrátilo," reagoval Stanislav Škorvánek pre RTVS.

Slovenskí hokejisti zľava Michal Ivan, Peter Cehlárik a Mário Grman sa tešia po góle Matúša Sukeľa v zápase.
Kľúčový zápas, kľúčová výhra: Slováci po obrovskej dráme zdolali domácich Lotyšov! Zobraziť článok

Škorvánkov výkon vyzdvihol aj autor prvého slovenského gólu Matúš Sukeľ. „Bol to náročný zápas. Ukázali sme v ňom charakter a v závere sme postrážili tesný náskok. Výborne nás podržal "Škorvi," hlavne v závere. Pred mojím gólom mi Peter Cehlárik pekne prihral, vyšlo to z forčekovania. Už v druhej tretine sme mohli dať ďalšie góly a rozhodnúť. Chvalabohu, že sme ho dali potom v tretej."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});