Tréner Ramsay priznal, že zložiť tím na MS bolo extrémne náročné: Kto môže nahradiť Slafkovského?

Už dnes to celé vypukne! Slovenskí hokejisti otvoria svoje účinkovanie v B-skupine MS v Rige derby zápasom s Českom o 15.20 SELČ.
  • Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Už dnes to celé vypukne! Slovenskí hokejisti otvoria svoje účinkovanie v B-skupine MS v Rige derby zápasom s Českom o 15.20 SELČ.

Favoritom sú Česi, ktorí pricestovali do dejiska v Lotyšsku v pozícii obhajcov bronzových medailí z vlaňajšieho šampionátu. Tréner Craig Ramsay (72) mal tento rok pri skladbe tímu z dôvodov rôznych absencií obrovské problémy. V rozhovore pre Nový Čas tesne pred odletom priznal, že zrejme najviac bude chýbať Juraj Slafkovský, ale aj to, ako sa pred samotným letom do Rigy snažil namotivovať.

FOTOGALÉRIA: Ramsay priznal, že zložiť tím na MS bolo extrémne náročné

Celý čas máte na ušiach slúchadlá, čím sa motivujete pred odchodom do Rigy?

Rád si púšťam audioknihy.

Aké pocity u vás prevládajú tesne pred odletom?

Počas letu bývam vždy veľmi nervózny. Obzvlášť pri dlhších cestách mi nie je všetko jedno. Dá sa povedať, že vždy dúfam len v to najlepšie.

Prvými hosťami Kristíny Pavlikovskej budú bratia Richard a Rastislav Pavlikovskí.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas s Českom rozobrali bratia Pavlikovskí Zobraziť článok

Bolo tento rok náročné poskladať tím na MS?

Bolo to náročné. Museli sme spraviť veľa ťažkých rozhodnutí. V príprave sme boli konkurencieschopný tím, napriek tomu, že sa nám pomerne často striedali hráči v zostave. Mali sme zranených, chorých... Bolo ťažké udržať zostavu nejakým spôsobom pokope.

Český hokejista Jiří Smejkal (vľavo).
Poplach v českom hokejovom tíme: Opora Ottawy nedokončila tréning! Zobraziť článok

Možno najväčšia strata je neprítomnosť Juraja Slafkovského...

Slafkovský je veľkou a dôležitou súčasťou nášho národného tímu. Však si všetci pamätáme, čo predvádzal na olympiáde. Rovnako aj Šimon Nemec. Snažíme sa miesta po nich vyplniť novými ľuďmi. Nepodarilo sa nám však získať veľa hráčov, o ktorých sme mali záujem. Napríklad Čerešňáka, Marinčina či Daňa. Skúšame to preto s novými chlapcami a pracujeme, ako najlepšie vieme.

Kto by mohol v zostave prekvapiť?

Niektorých chalanov som veľmi nepoznal, no príjemne ma prekvapili. Napríklad Chromiak, Kudrna, či Gajdoš. Omladili tím, je to pre nich veľká príležitosť do budúcna zlepšiť sa.

Na snímke zľava český hokejista Dominik Kubalík, hráč Slovenska Marek Hrivík, hráč Česka Filip Chytil a hráč Slovenska Miloš Kelemen.
Slovensko – Česko ONLINE: Slováci tesne prehrali v úvodnom zápase šampionátu Zobraziť článok

Čo celkovo čakáte od ôsmich nováčikov na MS?

Je to pre nich veľká príležitosť. Chceme, aby dobre zapadli medzi skúsenejších spoluhráčov.

V KHL pôsobí aj obranca Michal Čajkovský.
Čo vravia Slováci na neúčasť hráčov z KHL na MS? Výsledky vás zaskočia! Zobraziť článok

Máte premyslené, kto bude jednoznačná jednotka v bráne?

Tu nechávam väčšinu týchto rozhodnutí na nášho trénera brankárov Petra Kosu. V tomto prípade spraví finálne rozhodnutie on. Podľa všetkého by v prvom zápase mal dostať priestor Samuel Hlavaj.

S akými ambíciami cestujete osobne do Rigy?

Nerád rozprávam dopredu zbytočne predpovede. Snažím sa len pripraviť tím čo najlepšie, ako viem, aby sme hrali na hranici svojich možností a podávali čo najlepšie výkony. Čo sa potom stane, to sa stane.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});