O Halákovi je rozhodnuté: Posilní Slovákov na MS?

Padla definitíva ohľadom brankára Jaroslava Haláka (37) a jeho účasti na majstrovstvách sveta. Posilní napokon slovenskú reprezentáciu?
  • Zdroj: TASR/AP

Padla definitíva ohľadom brankára Jaroslava Haláka (37) a jeho účasti na majstrovstvách sveta. Posilní napokon slovenskú reprezentáciu?

FOTOGALÉRIA: Halák

Je to definitívne! Slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Rige a Tampere napokon brankár Jaroslav Halák (37) neposilní. Informuje o tom novinár Tomáš Prokop z Denníka Šport na sociálnej sieti twitter.

„Podľa informácií, čo mám, Jaroslav Halák štart na MS reálne zvažoval, ale nakoniec povedal nie aj preto, že ho čaká zrejme posledná klubová sezóna v kariére. Chce ešte podpísať jednu zmluvu v NHL a dôkladne sa pripraviť," píše slovenský novinár.

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay (uprostred) a jeho asistenti stoja na striedačke počas prípravného zápasu pred generálkou na svetový šampionát Slovensko - Rakúsko.
Zlé správy pred odletom na MS: Zranenie vyradilo skúseného obrancu! Zobraziť článok

Halák potvrdil svoje kvality ako dvojka Igora Šesťorkina v NY Rangers. Odchytal najvyšší počet zápasov za posledné tri roky (25) a mal solídnu 90,3 % úspešnosť zásahov. Už len päť víťazstiev ho delí od méty 300 triumfov v NHL.

Slovensko tak po dlhých rokoch na MS bude mať čisto trojicu brankárov zo slovenskej extraligy. V nominácii figurujú Samuel Hlavaj, Dominik Riečický a Stanislav Škorvánek.

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});