Bývalý útočník D. Stredy Radványi pred kľúčovým duelom so Slovanom: DAC to zvládne a bude majstrom!

Futbalový klub zo Žitného ostrova je jeho srdcovkou! Začínal v ňom ako mládežník, rozbiehal seniorskú kariéru a dvakrát sa doň­ho v jej ...
  • Zdroj: TASR

Futbalový klub zo Žitného ostrova je jeho srdcovkou! Začínal v ňom ako mládežník, rozbiehal seniorskú kariéru a dvakrát sa doň­ho v jej priebehu ako hráč vrátil. Bývalý útočník Dunajskej Stredy Mikuláš Radványi (54) bol postrachom súperových obrán.

V drese DAC prežil najkrajšie roky svojej profesionálnej dráhy a hneď po jej skončení sa posadil na lavičku mužstva. Najskôr ako asistent, potom v úlohe trénera. Dunajskostredský rodák v rozhovore pre Nový Čas potvrdil, že dnešný vrchol ligy si nedá ujsť a bude ho sledovať z tribúny.

FOTOGALÉRIA: Radványi pred kľúčovým duelom so Slovanom

Tri kolá pred koncom ligy je Slovan a DAC plece pri pleci. Kto bude majstrom?

- To sa uvidí po nedeli. Slovan má psychicky navrch, keďže vedie o dva body. Ak vyhrá DAC, dostane sa na čelo tabuľky a všetko bude otvorené. Podľa mňa je to rozhodujúci zápas.

DAC-u v ňom pomôže len víťazstvo...

- Remíza pre domácich nič nerieši. Musia ísť jednoznačne na víťazstvo. Ak vyhrá Slovan, bude všetko jasné.

Hráči Dunajskej Stredy, až na Káčera, nemajú skúsenosti z bojov o ligový titul. Môže to negatívne ovplyvniť ich finiš?

- Futbal je o hlavách. Nebude to jednoduchý zápas ani pre jedno mužstvo. Slovan je vo výhode. Má skúsenejších hráčov a stačí mu aj remíza. Nemusí sa hnať dopredu, aby čím skôr rozhodol. Očakávam taktický súboj. Dunajská sa doňho nepustí bezhlavo, lebo víťazný gól môže streliť aj v poslednej minúte.

Róbert Mak sa v Austrálii dostal do vynikajúcej formy.
Róbert Mak pokračuje v skvelých výkonoch: Krásnym gólom a asistenciou pomohol Sydney k postupu Zobraziť článok

Aký recept si môže zobrať DAC od Trnavy, ktorá zdolala Slovan vo finále Slovenského pohára?

- Slovan mal v tom zápase problémy po centrovaných loptách. Napriek početnej výhode vo vlastnej šestnástke bol vždy aspoň jeden hráč Trnavy voľný. Buď Taiwo alebo pred druhým gólom Paur. To boli chyby, ktoré určite postrehol aj tréner Dunajskej Stredy. Bude to duel o detailoch a možno i o šťastí.

DAC bol začiatkom apríla v šesťbodovom trháku pred Slovanom, dnes má naň dvojbodové manko. Čo sa stalo?

- Vypadol mu kanonier Krstovič. To bola citeľná strata. Väčšinou zvykol streliť prvý gól a mužstvo to dotiahlo do úspešného konca. Posledný krok býva najťažší. DAC je blízko, ale rovnako aj ďaleko od historického úspechu.

V takýchto vypätých chvíľach sa očakáva, že mužstvo potiahnu opory. Nedochádza však Kalmárovi, Káčerovi či Krsto­vičovi predčasne dych?

- Káčer je v pohode, no Kalmár sa mi nezdá vo svojej koži. Predtým hral uvoľnenejšie, lepšie ako naposledy s Podbrezovou alebo proti Trnave. Pravda, dlho bol zranený a návrat nebýva jednoduchý. On i jeho spoluhráči možno stratili formu v najnevhodnejší čas.

Hráči Rijeky si robili na ihrisku, čo chceli.
Slovenský druholigista dostal trest za poškodenie futbalu: Dolný Kubín zneužila stávkarská mafia Zobraziť článok

Je pre DAC domáce prostredie v tomto štádiu súťaže veľkou výhodou?

- Určite bude plný štadión a fanúšikovia poženú domácich hráčov dopredu. Môže to byť výhoda, no keď sa nedarí mužstvu vytvoriť tlak, môže sa všetko otočiť proti nemu. Pre DAC je to ako finále. Tréner hráčov upozorní, aby sa nedali divákmi strhnúť, lebo po 20 minútach môže byť koniec, ak Slovanu vyjde pár brejkov.

Váš tip?

- Verím, že Dunajská to zvládne a stane sa prvý raz v histórii klubu majstrom. Celú sezónu hrala dobre a hádam sa jej podarí urobiť aj posledný krok.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});