Exemplárne tresty pre aktérov brutálnej hromadnej bitky: TOTO sa v basketbale často nevidí!

Disciplinárna komisia basketbalovej Euroligy mužov potrestala kluby Real Madrid a Partizan Belehrad pokutou 50-tisíc eur a suspendovala ...
  • Zdroj: Facebook - KK Partizan

Disciplinárna komisia basketbalovej Euroligy mužov potrestala kluby Real Madrid a Partizan Belehrad pokutou 50-tisíc eur a suspendovala štyroch hráčov za hromadnú bitku, ktorá sa udiala necelé dve minúty pred koncom štvrtkového druhého zápasu štvrťfinále play-off.

Rozhodcovia predčasne ukončili duel v Madride za stavu 95:80 pre srbský tím, lebo ho nemohli dohrať pre nedostatok nevylúčených hráčov v oboch mužstvách.

Grécky basketbalista Giannis Antetokounmpo.
Ikonu NBA vytočila otázka novinára: Odpoveďou ho vyškolil! Zobraziť článok

Najvyšší, päťzápasový dištanc dostal hráč španielskeho tímu Guershon Yabusele, ktorý zápasníckým chmatom zvalil na palubovku súpera Danteho Exuma. Niekdajší hráč klubu Boston Celtics zo zámorskej NBA sa za toto konanie neskôr ospravedlnil. „Veľmi ľutujem svoje správanie. Basketbal je o priateľstve a športovom duchu. Úprimne sa ospravedlňujem Partizanu, s ktorým sme vždy mali skvelé vzťahy a tiež Dantemu a jeho rodine, mojim spoluhráčom, môjmu klubu a všetkým fanúšikom," napísal Francúz na svojom instagrame.

Americký krídelník Partizanu Kevin Punter si odpyká dvojzápasový dištanc, jeho spoluhráč Matthias Lessort a Gabriel Deck z Realu si pre trest nezahrajú v jednom zápase. Málo vídanú šarvátku spustil tvrdý zákrok skúseného domáceho rozohrávača Sergia Llulla voči Punterovi, na ktorý agresívne zareagovali hráči Partizanu a neskôr sa pridali do bitky aj náhradníci z oboch lavičiek. Basketbalisti si uštedrili niekoľko rán päsťami. Arbitri niekoľko minút posudzovali situáciu a keď rozdali tresty, nezostalo dosť hráčov na pokračovanie v hre.

„To, čo sa stalo, by sa nikdy nemalo stať na basketbalovej palubovke. Prijímam zodpovednosť za tvrdý zákrok, ktorý spôsobil katastrofu. Ospravedlňujem sa všetkým fanúšikom," napísal Llull na svojom twitteri. Paradoxne, on sa dištancu vyhol. Partizan sa napriek predčasnému koncu stal víťazom duelu a v sérii hranej na tri víťazstvá vedie 2:0 na zápasy. V prom stretnutí Belehradčania zvíťazili 89:87 a tretí súboj hostia v utorok. Víťaz série postúpi na záverečný turnaj štyroch najlepších tímov súťaže.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});