Bude mať delovku ako Chára? Najtvrdšiu strelu šampionátu vyslal Slovák!

Ich bombám sa treba uhnúť! Medzi päticou hráčov s najtvrdšou strelou na svetovom šampionáte do 18 rokov sú až traja slovenskí hokejisti.
  • Zdroj: iihf.com

Ich bombám sa treba uhnúť! Medzi päticou hráčov s najtvrdšou strelou na svetovom šampionáte do 18 rokov sú až traja slovenskí hokejisti.

FOTOGALÉRIA: Maxim Štrbák a Dalibor Dvorský

Zverenci hlavného trénera Tibora Tartaľa si skvelými výkonmi vybojovali postup do semifinále a na Slovensku spustili hokejový ošiaľ. Už dnes ich čaká boj o finále, v ktorom skrížia hokejky s rovesníkmi z USA.

Našim reprezentantom do 18 rokov sa darí nielen z tímového, ale aj individuálneho hľadiska. Dalibor Dvorský doposiaľ pozbieral už jedenásť kanadských bodov, keď šesťkrát skóroval a päťkrát asistoval. V tabuľke produktivity šampionátu je pred ním iba produktívne trio nadchádzajúceho súpera spoza veľkej mláky.

Slováci však kraľujú štatistike najtvrdších striel majstrovstiev sveta. Po piatich dueloch si prvenstvo drží kapitán Maxim Štrbák. Jeho projektil letel rýchlosťou 149,82 km/h. Svojou delovkou bol počas kariéry povestný legendárny Zdeno Chára, ktorý niekoľkokrát ovládol tento faktor aj na zápase hviezd NHL.

Okrem syna bývalého dlhoročného reprezentanta sú medzi päticou najlepších ďalší dvaja slovenskí hráči. Zadák Milan Pišoja vyslal strelu s rýchlosťou 148,29 km/h, už spomínaná vychádzajúca hviezda Dalibor Dvorský má zasa na konte strelecký pokus s rýchlosťou 144,2 km/h.

Suverén základnej časti stále nemá garantovaný postup.
Boston čaká rozhodujúci siedmy duel, Dallas a Carolina s postupom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});