Tréner Ramsay spravil niekoľko zmien v zostave: Ako to vyzerá s posilami z NHL?

Po prípravných zápasoch v Česku urobil realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie niekoľko zmien v zostave.
  • 5Galéria
  • Zdroj: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Po prípravných zápasoch v Česku urobil realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie niekoľko zmien v zostave.

Fotogaléria

Mužstvo pred dvojzápasom s Nemeckom opustili obranca Daniel Gachulinec a útočníci Samuel Takáč a Šimon Petráš, pribudli do neho obrancovia Dávid Mudrák, Mário Grman, Samuel Kňažko, Patrik Koch a útočníci Pavol Regenda a Martin Chromiak. Tréner Craig Ramsay privítal na utorkovom zraze v Trenčíne štyroch novicov, Chromiak sa pripojí k tímu v stredu. Grmana trápi choroba a do prípravy by sa mal zapojiť budúci týždeň.

S Mudrákom tréneri rátali neskôr, hráčovi Zvolena chceli dať po finálovej sérii ešte voľno, ale stav Grmana ich prinútil k náhradnému riešeniu. "Grman nám ochorel, povolali sme preto Mudráka, hoci sme mu chceli dať ešte čas na oddych. Dávid je mladý, pre neho to nebude problém," povedal asistent trénera Peter Frühauf. Mudrákovi zavolal asistent trénera v pondelok. "Prekvapilo ma to, ale potešilo. Prišiel som sem odovzdať čo viem a rozhodne chcem zabojovať o účasť na MS," uviedol Mudrák.

V hre sú stále aj ďalší hokejisti zo zámoria Adam Ružička a Martin Fehérváry. Ochotu prísť prejavil aj útočník Miloš Kelemen, ktorého klub Tucson Roadrunners v noci na pondelok vypadol v play off AHL. "Fehérváry a Ružička nám ešte nedali definitívu, ale poviem to tak, že každým dňom šanca na ich štart na MS klesá. Proces prebieha, ale šanca, že sa pripoja, je menšia. Ale budeme dúfať, že sa to urýchli a že ich privítame. S Milošom počítame, je zdravý a myslím si, že ho uvidíme budúci týždeň. Podľa mojich informácií je už na ceste domov," prezradil Frühauf.

Brankár Daniel Vladař z Calgary českú hokejovú reprezentáciu v príprave na májové majstrovstvá sveta v Rige a Tampere nedoplní.
Prvý súper Slovákov na MS: Česi prišli o brankársku posilu z NHL Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});