Tréner Ramsay spravil niekoľko zmien v zostave: Ako to vyzerá s posilami z NHL?

Po prípravných zápasoch v Česku urobil realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie niekoľko zmien v zostave.
  • 5Galéria
  • Zdroj: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Po prípravných zápasoch v Česku urobil realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie niekoľko zmien v zostave.

Fotogaléria

S úsmevom prišiel na zraz Regenda, tréneri od neho očakávajú, že bude patriť k ťahúňom slovenskej ofenzívy. "Očakávame od neho jeho fyzickú hru, dobrý forček, dobré napádanie. Mal by byť faktorom v koncovej fáze, mal by teda zbierať aj prihrávky a góly. Nároky na neho budú vysoké, ale na náročnosť si zvykol v zámorí." Slovensko však na MS neposilní Peter Čerešňák. Tridsaťročný obranca nie je zdravotne úplne fit a po vydarenej sezóne s Dynamom Pardubice sa chce dať do poriadku do začiatku letnej prípravy.

Reprezentáciu najbližšie čaká koncom týždňa na domácich klziskách súper z Nemecka. V piatok 28. apríla od 17.30 h nastúpi proti nemu v Žiline a o deň neskôr od 14.30 v Trenčíne. Dovtedy budú Slováci trénovať na ZŠ Pavla Demitru v Trenčíne. "My od začiatku prípravy dbáme na nácvik pre špeciálne tímy, teda venujeme sa hre v oslabení a presilovkách. To rozhoduje zápasy a tu chceme byť dobrí. Ale tréningy budú vo vysokej intenzite," povedal Frühauf.

Slováci doteraz odohrali v príprave na MS štyri zápasy. Po triumfoch vo Švajčiarsku 2:0 a 3:2 po predĺžení prehrali v Ostrave s Čechmi 1:5 a 2:3 po nájazdoch. S Nemeckom odohrali tento rok už dva zápasy. V oboch výberoch hrali vo februári hráči mladší ako 25 rokov, Nemci v nich uspeli 3:1 a 3:2 po nájazdoch. "Čaká nás ďalší štýl. Vo februári to pre nás bolo také, že sme bolo prekvapení. Nemci hrali rýchlo a agresívne a my sme mali problém sa s týmto štýlom hry vyrovnať. To si teraz rozoberieme a musíme chlapcov pripraviť na to, že príde jeden výborne organizovaný tím. Ale na MS bude taký každý jeden. Bude to pre nás naozaj dobrý test," dodal asistent trénera.

V šatni bola skvelá atmosféra.
V slovenskej šatni sa oslavovalo: Aha, aký darček dostal tréner Tartaľ Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk