Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení

Ešte nevie, či to bude jeho posledný turnaj na slovenskej lavičke, no teší sa, že bude mať v kádri opäť aj Juraja Slafkovského, ktorého ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ešte nevie, či to bude jeho posledný turnaj na slovenskej lavičke, no teší sa, že bude mať v kádri opäť aj Juraja Slafkovského, ktorého vytiahol do veľkého hokeja. Ešte ako 17-ročného ho Ramsay zobral na MS 2021 i na ZOH 2022, kde tímu vystrieľal siedmimi gólmi bronz. Skúsený Kanaďan vyzdvihuje mladého Slováka.

FOTOGALÉRIA: Prvý tréning

Napriek tomu, že talentovaný Košičan len nedávno oslávil 20 rokov, už sa spoliehame, že bude líder tímu. „Každý je nadšený z jeho príchodu, pretože je to skvelý človek. Páči sa mi, že má neustále úsmev na tvári. Smeje sa, keď sa mu darí, no úsmevy rozdáva aj vtedy, keď sa darí iným. Presne to má líder robiť - porozumieť iným a pomôcť im. Dokáže veci, ktoré iní hráči nevedia, a to vďaka svojej postave a fyzickým predispozíciám. Pre mňa je to rodený líder a verím, že ním bude aj na majstrovstvách,“ povedal Ramsay.

Tomu sa páči, že jeho zverenec je oveľa sebavedomejší. „Montreal mu dal viac šancí a chopil sa ich. Začal hrávať presilovky, zapadol do elitnej formácie k Suzukimu a Caufieldovi. Ten útok je skvelý. Verím, že sa týchto šancí chopil tak, ako má. Je zábavné ho sledovať, pretože sa neustále posúva a urobil skvelú robotu,“ vyjadril sa k hernému zlepšeniu Slafkovského v jeho druhej sezóne v NHL.

Podľa Ramsayho je Montreal jedným z najťažších miest pre hráča na svete a navyše Juraja hodili rovno do vody. „V tejto sezóne predvádzal parádne výkony ako ostrieľaný hráč. Bojoval, dával góly a vyzeral ako budúca hviezda NHL. Mám z toho radosť aj ja, pretože to dokazuje, že môžete dať šancu aj 17-ročnému chlapcovi a zobrať ho na veľké podujatie,“ dodal.

Kde a kedy ho zobral?

  • ako 17-ročného na MS 2021
  • ako 17-ročného na ZOH 2022
  • ako 18-ročného na MS 2022
  • ako 20-ročného na MS 2024

Pred 20 rokmi sa konali v Česku MS: Čo dnes robia „zemiakoví“ chlapci? Zobraziť článok

Slovenskí hokejisti absolvovali v Ostrave prvý tréning.
Slováci už otestovali halu v Ostrave: Takto by mali nastúpiť proti Nemcom! Zobraziť článok

Na snímke slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Slafkovský je pripravený ťahať reprezentáciu na MS! Čo na to osobnosti? Zobraziť článok

Vzhľad medaily má poukázať na české remeselné umenie i hostiteľskú krajinu Českú republiku.
Česká dizajnérka opisuje medaily, o ktoré sa hrá: Prečo zvolila takýto materiál? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});