Nestarnúci Japončan zlomil ďalší rekord: Najstarší futbalista v profesionálnej súťaži!

Japonský útočník Kazujoši Miura naďalej prepisuje futbalovú históriu. Vo veku 56 rokov, 1 mesiac a 24 dní debutoval za druholigový portugalský ...
  • Zdroj: Twitter (kirbyhazard)

Japonský útočník Kazujoši Miura naďalej prepisuje futbalovú históriu. Vo veku 56 rokov, 1 mesiac a 24 dní debutoval za druholigový portugalský celok Oliveirense, a tak opäť posunul rekord pre najstaršieho futbalistu, ktorý nastúpil v profesionálnej súťaži.

Portugalčan Cristiano Ronaldo a Georgina.
Ronaldo prenajíma svoju supervilu v Španielsku: Koľko zacvakáte za jeho luxus? Zobraziť článok

Miura prišiel do Oliveirense na začiatku tohto roka na polročné hosťovanie z japonskej Jokohamy a konečne si pripísal svoj prvý štart. V sobotu debutoval proti tímu Academico Viseu, keď prišiel na ihrisko v 90. minúte. Oliveirense nakoniec vyhralo jednoznačne 4:1 a v druhej najvyššej portugalskej súťaži okupuje deviate miesto.

Pre Miuru je to už neuveriteľná 38. sezóna v profesionálnom futbale a Portugalsko je pre neho šiestou krajinou, kde počas svojej doterajšej kariéry pôsobil. Okrem Japonska hral v Brazílii, Taliansku, Chorvátsku a v Austrálii. Na svojom konte má dokonca aj 89 zápasov za národný tím, v ktorých strelil 55 gólov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});